![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
Stworzylem pewien skrypt, Bardzo prossty, ale mam problem. Nie wiem jaki sposob zrobic wyszukiwarke.[php:1:ddc7aa38d4]<?php <?php if(isset($submit)): $plik ="baza.inc"; if(!$open_file = fopen($plik, "a")): print("B¦¦d! Plik nie zosta¦ otwarty!"); else: fwrite($open_file,"$nazwa $rejon $name $feed $file_name $emailrn") ; fclose($open_file); ?> <h2>Dziŕkujemy za opiniŕ!</h2> <p>Twoja opini¦ zosta¦a przes¦ana do naszego Dzia¦u obs¦ugi klienta.<br> <? if(!$open_file = fopen("folder/$nazwa", "a")); print ("Musisz podac nazwe obiektun"); fwrite ($open_file,"$nazwa#$rejon#$name#$feed#$email#$file_name"); fclose($open_file); if ($ok=="1"){ /* dzia¦anie tylko jeťli u+yto formularza */ copy("$file", "katalog/$file_name"); /* kopiowanie */ echo"Plik zosta¦ skopiowany<br> Informacje o skopiowanym pliku:<br> Nazwa pliku: $file_name<br> WielkoťŠ pliku: $file_size"; /* Potwierdzenie i informacja o skopiowanym pliku */ } else { echo"Wystapi¦ b¦ad przy kopiowaniu pliku"; /* Informacja o b¦ŕdzie */ } endif; endif; ?> Zapis do pliku odbywa sie w nastepujacy sposob. Najpierw jest #nazwa#rejon#name#feed#email#file_name do pliku baza.inc., a nastepnie do pliku o nazwie "$nazwa" - jaka wpisze w polu. Chcialbym, aby ktos mi pomogl jak zrobic wyszukiwarke. Zalezy mi, aby najpierw ladowal dane z pliku baza.inc a pozniej z pliku o nazwie zmiennej $nazwa. JAK TO ZROBIC?? POZDRWIAM CALY php ?>[/php:1:ddc7aa38d4] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Łatwiej by było gdybyś zapisywał to do MySql. Wtedy mógłbyś jeszcze dodatkowo wprowadzić jakieś kryteria.
-------------------- Warsztat: Apache 1.3.36 | MySQL 4.1.19 | php 5.1.4 | OS Linux SUSE 10.3 x86_64 | Kernel 2.6.22.12-0.1 | Opera 9.5 | Kate
Na warsztacie: Ekartki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W zasadzie na plikach też można zorbić jakieś kryteria wyszukiwania, ale nie ma to jak baza... 8)
-------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co zrobic jezeli jeszcze nie znam mysqla. Moze ktos jednak wie jak to zrobic
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:43 |