![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Robię stronę znajomemu i idąc z duchem czasów staram się to robić na DIV'ach ale IE vs. inne przeglądarki nie współpracuje. Dlatego kieruje do was pytanie odnośnie pozycjonowania strony na divach i fixy do IE? Poniżej przedstawiam kod co jest źle, albo inaczej co zrobić żeby IE dobrze wyświetlało treść tak jak np. w moim przypadku CHROME. Pozdrawiam Sasku
Make my day ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zanim spróbuję Ci pomóc, powiedz mi proszę o jakiej wersji IE rozmawiamy? I dodatkowo, jeżeli możesz, wstaw link do screena z efektem docelowym (w Twoim wypadku wykonaj go otwierając dany kod w GoogleChrome).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy, że zmienisz swoją linijkę na
Ale ogólnie coś mi się zdaję, że za dużo tu jest tego float wszędzie, tak tylko zerkając okiem, nie zagłębiałem się szczegółowo. No i sam kod, też coś mi tam dziwnie wygląda. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
essey - używam IE 8. A efekt ma tak wyglądać tak jak tutaj już po poprawce kolegi Damonsson'a z tym, że pośrodku.
EFFEKT Damonsson - faktycznie pomogło zmieniając parametr na w #wrapper3. Ale teraz jest inny dylemat, mianowicie IE interptertuje całosc do lewej strony, pomimo że jest zdefiniowane dla body i html. Myślałem, żeby dać całość strony w kolejny DIV i zdefiniować tak samo jak w body ale nie pomaga. Coś w stylu: dla IE, ale nie koniecznie. Efekt marny ten sam IE daje wszystko na lewo. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, więc:
Dla "content-wrapper" ustaw szerokość optymalną, czyli 900px;
Teraz w body dodaj:
Prawdopodobnie będzie Ci się również tekst w wrapperach środkował, więc dodaj w każdym text-align: left; I nie nadużywaj !importantów ![]() Ten post edytował essey 23.09.2010, 14:20:19 |
|
|
![]()
|
|
essey - dzięki za czas i wytłumaczenie
![]() ![]() Pozdrawiam i powodzenia Sasku |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:29 |