![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 6 Dołączył: 26.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, otóż nurtuje mnie takie pytanie, mamy stronkę zwykłą w php z linkami dynamicznymi, mod_rewrite (np strona.pl/news!1); w htaccess przekierowanie wszystkich żądań na index.php prócz elementów graficznych i styli strony (dodajmy, że strona posiada inne podstrony np costam, costam2) no i teraz google *zaindeksuje tylko jedną podstronę w tym wypadku strona.pl/news!1 (powiedzmy, że to jest główna strona no i dodajmy, że jest to sprawdzone
![]() Patrzyłem na inne strony(linki dynamiczne) i tam tak samo, google *zaindeksuje tylko jedną główną stronę. No a teraz jakby każda podstrona, każda podstrona podstrony (np dla paginacji) i inne wszystkie duperele posiadały by swoje linki "statyczne" tzn plik o rozszerzeniu .html egzystowałby faktycznie na serwerze o czy google zaindeksuje wszystkie (/część) podstron jako osobny wynik w wyszukiwaniu ? dodajmy, że w .htaccess nie przekierowywałbym wszystkich żądań na index.php Obecny wynik wyszukiwania strony w google po jej nazwie np strona.pl strona.pl/news!1 Oczekiwany wynik wyszukiwania strony w google po jej nazwie np strona.pl strona.pl/news!1.html strona.pl/news!2.html strona.pl/costam.html strona.pl/costam2.html *zaindeksuje tzn po wpisaniu w wyszukiwarce np strona.pl otrzymany wynik normalnie google indeksuje każdą podstronę ale nie widnieją w wynikach wyszukiwania oczywiście chodzi mi o odpowiedź od kogoś kto się na tym zna ![]() Ten post edytował kamillo121 22.09.2010, 16:08:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie masz tam opcji w wynikach wyszukiwania "pokaz wszystkie strony" ? Bo google czesto ukrywa podobne wyniki, latwiej by bylo odpowiedziec na to pytanie, gdybys podal domene i mozna by to sprawdzic, a tak to tylko mozemy filozofowac. No i sprawdzajac zaindeksowane strony, nie wpisuj samego adresu, tylko:
Cytat site:strona.pl
Ten post edytował my salsa 23.09.2010, 13:14:05 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:12 |