![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam problem zrobłem logowanie i nie chce działac, znaczy nie robiłem, ale skopiowałem z egrafik.pl
i main.php
wogole nie chce przeniesc do main.php chociaz hasla sa dobre Ten post edytował Eset96 22.09.2010, 15:49:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Bliżyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierszym pliku rejestrujesz zmienną e-mail a w drugim sprawdzasz zmienną uzytkownik (musisz zmienić w drugim skrypcie na e_mail).
PS: W drugim skrypcie powinno być Kod $_SESSION['e_mail']; ale to może wina skryptu kolorującego składnie na forum.PS2: Cytat Jeśli skrypt ma działać niezależnie od ustawienia register_globals, niezbędne jest użycie tablicy $_SESSION, jako że elementy $_SESSION są atomatycznie rejestrowane. Jeśli skrypt korzysta z session_register(), nie będzie on działać w środowisku z wyłączoną dyrektywą register_globals. czyli zamiast session_register Kod session_register("e-mail"); ma być Kod $_SESSION['e_mail'] = wartość; w drugim skrypcie Kod if (!isset($_SESSION['e_mail'])) { header("location:index.php"); } Nazwy zmiennych nie mogą mieć myślników o ile mi wiadomo (myślniki mogą mieć zmienne i nazwy funkcji w języku Lisp). Do tego nie pobierasz nic z bazy danych. Kod if(mysql_num_rows($rezultat)) {
$row = mysql_fetch_row($rezultat); $_SESSION['e_mail'] = $row[0]; // jeśli email jest pierwszą kolumną //albo $_SESSION['e_mail'] = $row['e-mail']; header("location:main.php"); // Przekierowanie do strony main.php exit; } Ten post edytował jcubic 22.09.2010, 20:47:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:36 |