![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje w jakikolwiek sposób pobierać zdjęcia od użytkowników do pliku czy do bazy jest to obojętne. Niestety funkcja nie działa.
Mam stronkę postawioną na serwerze az.pl czy jest możliwość aby blokowała tą funkcje (miałem podobny problem z serwerem friko.pl on blokował funkcje mail)? Skrypt powinien być okej bo został pobrany ze strony http://funkcje.net/view/5/14/1852/ albo czy idzie zrobić to jakoś na około? Potrzebuje ten moduł skończyć najpóźniej na dziś.... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Bardzo was proszę o pomoc. Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mówi Ci to coś? W formularzu jest wszystko okej. Dzięki nawet za szybką pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tu zresztą jest calutki kod (tylko bez śmiechów prosze):
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 7 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie masz dostępu do katalogu /tmp (prawa dostępu, albo brak katalogu).
|
|
|
![]()
|
|
Mam dostęp i to nawet zdalny tzn mam widoczny serwer jako dysk tyle że jest tam mnóstwo folderów (nie wiem po co komu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) w tym tmp. Ja operuje tylko w katalogu www, może tu leży problem?
Przyznam też bez bicia, że próbowałem usunąć te katalogi, a potem wrzucałem je z powrotem... Może tu popełniam karygodny błąd? Z góry dzięki i pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Katalog /tmp/ zazwyczaj znajduje się w ramie i po reboocie jest kasowany, jednakże nie zaleca się modyfikowania danych znajdujących się w nim - może to powodować destabilizację całego systemu.
Jeśli chodzi o problem - jak widzisz w tablicy pole error ma wartość 2: http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php |
|
|
![]()
|
|
Tzn o ile dobrze czytam to plik jest za duży?
Czy gdzieś się to ustawia? Po za zwykłym kodowaniem jestem zielony (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) help... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 7 Dołączył: 17.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php.ini:
; Maximum size of POST data that PHP will accept. ; http://www.php.net/manual/en/ini.core.php#ini.post-max-size post_max_size =8M ; Maximum allowed size for uploaded files. ; http://www.php.net/manual/en/ini.core.php#...ad-max-filesize upload_max_filesize = 40M |
|
|
![]()
|
|
Ale chyba na zewnętrznych serwerach nie mam dostępu do php.ini?
Czy też mają taką funkcje ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drapiecie się przez ścianę ;]
Komunikat mówi o polu wysyłanym postem a nie ograniczniu php.ini: Cytat UPLOAD_ERR_FORM_SIZE Value: 2; The uploaded file exceeds the MAX_FILE_SIZE directive that was specified in the HTML form. Dodaj ukryte pole do fomularza o nazwie MAX_FILE_SIZE i wartości max w bajtach. |
|
|
![]()
|
|
array(5) { ["name"]=> string(8) "kill.jpg" ["type"]=> string(0) "" ["tmp_name"]=> string(0) "" ["error"]=> int(1) ["size"]=> int(0) } Array ( [name] => kill.jpg [type] => [tmp_name] => [error] => 1 [size] => 0 )
Chyba za szybko podziękowałem. Udało się wstawić dwa pliki, a potem już nie mogłem. Teraz error ma wartość 1 UPLOAD_ERR_INI_SIZE Value: 1; The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini. Czyli tym razem już php.ini?? Tylko czemu chciałem po raz 3 wstawić ten sam plik więc wielkość identyczna (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował boras87 22.09.2010, 20:53:58 |
|
|
![]()
|
|
array(5) { ["name"]=> string(8) "kill.jpg" ["type"]=> string(0) "" ["tmp_name"]=> string(0) "" ["error"]=> int(1) ["size"]=> int(0) } Array ( [name] => kill.jpg [type] => [tmp_name] => [error] => 1 [size] => 0 ) Chyba za szybko podziękowałem. Udało się wstawić dwa pliki, a potem już nie mogłem. Teraz error ma wartość 1 UPLOAD_ERR_INI_SIZE Value: 1; The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini. Czyli tym razem już php.ini?? Tylko czemu chciałem po raz 3 wstawić ten sam plik więc wielkość identyczna (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jakiego serwera używasz i czy masz miejsce na dysku i w katalogu /tmp/ ? Bo to dziwnie wygląda troche skoro to ten sam plik (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli coś zapisujesz to musi być chmod odpowiedni ustawiony, który pozwala skryptowi php na zapisywanie w tym folderze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 03:35 |