Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> serwer poczty w php
thewall

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Zastanawiam się chy da się zrobić serwer poczty w php za pomocą pakietu Sockets. Za pomoca takicj funkcji jak socket_create,socket_bind,socket_listen,socket_accept, socket_write,socket_read i inne.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
borec

-----

zasadnicze pytanie: po co?
+Quote Post
Bakus

Administrator serwera

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

By ułatwić sobie życie i nie musieć siedzieć godzinami z nosem w manualach serwerów, a mieć własny działający wedle najbardziej wyszukanych potrzeb i zachcianek...

Poza tym... w takim układzie listy można przechowywać w MySQLu lub innej bazie... Ułatwi to tworzenie webmaila...

P.S. Jestem napalony na ewentualne źródełka... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Mogę również w jakimś stopniu zaangarzować się...
+Quote Post
thewall

-----

Mianowicie chcę wykorzystać taki serwer do obsługi płatności przelewem. Są banki które powiadamiają o uznaniach na wskazanym koncie przez wysłanie na podany adres email list. Taki serwer pobiera owe listy z banku i sprawdza jego parametry tj. adresat, kwota wpłaty, oraz tytułem i wstawiony skrypt w php odpowiada określonym listem adresatowi płatności np. wysyłając kod dostępu, i co tam sobie wymyślisz. Generalnie moim zamiarem jest przyspieszenie i zautomatyzowanie płatności przelewem. A dlaczego pisać taki serwer a nie wykorzystać gotowych ? ano dlatego bo nie każdy ma własny serwer tylko korzysta z hostu, a takie serwery poczty na moją wiedze nie pozwalają na wykorzystanie niestandardowych zastosowań jakim jest obsługa płatności.
+Quote Post
Bora

-----

mozna dfo teg podejść od 2'giej strony
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=13793&...ighlight=poczty
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:52