![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się chy da się zrobić serwer poczty w php za pomocą pakietu Sockets. Za pomoca takicj funkcji jak socket_create,socket_bind,socket_listen,socket_accept, socket_write,socket_read i inne.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zasadnicze pytanie: po co?
|
|
|
![]()
|
|
Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
By ułatwić sobie życie i nie musieć siedzieć godzinami z nosem w manualach serwerów, a mieć własny działający wedle najbardziej wyszukanych potrzeb i zachcianek...
Poza tym... w takim układzie listy można przechowywać w MySQLu lub innej bazie... Ułatwi to tworzenie webmaila... P.S. Jestem napalony na ewentualne źródełka... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Mogę również w jakimś stopniu zaangarzować się... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mianowicie chcę wykorzystać taki serwer do obsługi płatności przelewem. Są banki które powiadamiają o uznaniach na wskazanym koncie przez wysłanie na podany adres email list. Taki serwer pobiera owe listy z banku i sprawdza jego parametry tj. adresat, kwota wpłaty, oraz tytułem i wstawiony skrypt w php odpowiada określonym listem adresatowi płatności np. wysyłając kod dostępu, i co tam sobie wymyślisz. Generalnie moim zamiarem jest przyspieszenie i zautomatyzowanie płatności przelewem. A dlaczego pisać taki serwer a nie wykorzystać gotowych ? ano dlatego bo nie każdy ma własny serwer tylko korzysta z hostu, a takie serwery poczty na moją wiedze nie pozwalają na wykorzystanie niestandardowych zastosowań jakim jest obsługa płatności.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna dfo teg podejść od 2'giej strony
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=13793&...ighlight=poczty |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:52 |