![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 24 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z cookies, mianowicie ustawiam sobie ciacho i kilka linijek nizej odczytuje je, ale wartosc ustawionego ciacha dopiero jest odczytywana po drugim przeladowaniu strony - da sie to jakos obejsc? O to moj kod:
No i w tym przykladzie powiedzmy ze klikne na link Utworz ciastko, strona sie przeladuje, ale napis nadal bedzie brzmial "Brak ciastka", dopoki ponownie nie przeladuje strony, np. recznie. Czy tak musi byc i czy da sie jakos wymusic, aby ciastko dalo sie czytac odrazu po utworzeniu, za jednym przeladowaniem? Ten post edytował lepmajster 21.09.2010, 15:31:46 -------------------- Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
$_COOKIE którą ustawileś jest dostępne dopiero po odświeżeniu strony. Łatwiej Ci będzie użyć sesji
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 24 Dołączył: 21.05.2010 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Wlasnie o to chodzi, ze nie moge uzyc sessji, bo sa czyszczone przez wordpressa :/
Juz myslalem ze dam rade na ciastkach, a tu znowu lipa... Kurde nie ma jakiegos sposobu, aby zmusic cookie do natychmiastowego utworzenia? -------------------- Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Więc rozszerz problem "czyszczenia" sesji przez wordpressa.
Druga opcją jest np coś takiego
Tylko że to mało eleganckie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 13 Dołączył: 7.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz w ten sposób:
![]() -------------------- www.dapi.net.pl - Wiele technologii, jedna pasja.
|
|
|
![]()
|
|
Hehe jesli to zadziala to super, ze tez nie pomyslalem o taki prostym rozwiazaniu - przypisac recznie wartosc podczas tworzenia ciacha, jakies to proste
![]() A co do czyszczenia sessji, coz nie wiem jak oni to czyszcza, ale fakt jest taki ze nie da sie utworzycz wlasnej sessji w wp - jedynie mozna w pluginach, ale przeciez nie bede tworzy pluginu dla takiej pierdolki. Ogolnie problem jest znany i nie ma na to rozwiazania (sessje w wp), pytalem na oficjalnym forum wordpressa i uslyszalem to co teraz napisalem. Dzieki za pomoc, lece sprawdzic. A nie możesz w ten sposób:
![]() Tak nie moge, bo gdy zmienie strone (nie bedzie ?akcja=tak) to juz to nie zadziala. Po to wlasnie robie to na ciastkach, zeby bez wzgledu na jakiej podstronie bede, nadal bedzie ustawiona dana opcja, a w twoim przypadku bedzie to dzialac dopoki $_GET['akcja'] bedzie rowna 'tak'. Zrobie tak jak mowi Wookieb - ustawie recznie $_COOKIE['action']='yes'; podczas tworzenia ciastka, a ze malo eleganckie, to mnie nie interesuje ![]() Pozniej napisze czy dziala, bo teraz wrzucaja sie pliki na serwer :] DZIALA Wookieb ![]() Ten post edytował lepmajster 21.09.2010, 17:23:32 -------------------- Naciśnij POMÓGŁ, jeśli mój post był pomocny :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 12:55 |