![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 1 Dołączył: 20.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem bo chcę zrobić tak, że jak wpiszę ?page=ID to pokazuję się tylko ta strona a teraz jest tak, że pokazuje mi się index.php + to co jest w bazie (?page), a chce tylko zeby pokazywało się to co jest w (?page) patrzcie tu http://serv.xpag.pl/mysql/3/ i tu http://serv.xpag.pl/mysql/3/index.php?page=1 (tu na dole jest to co powinno być(powinno być tylko to co na dole)) oto kod Kod <?php
$get = $_GET["id"]; $page = $_GET["page"]; $mysqli = new mysqli("localhost", "serv_cms", "***", "serv_cms"); /* check connection */ if (mysqli_connect_errno()) { printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error()); exit(); } $query = "select code from news where id=$get"; $query2 = "select code from page where id=$page"; // connect $connection = @mysql_connect('localhost', 'serv_cms', '***') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('serv_cms', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); /* zapytanie do konkretnej tabeli */ $wynik = mysql_query("SELECT * FROM news") or die('Błąd zapytania'); if (!isset($get)) { if(mysql_num_rows($wynik) > 0) { /* jeżeli wynik jest pozytywny, to wyświetlamy dane */ //echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>"; while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) { echo "<a href=?id=".$r['id']."&title=".$r['title'].">".$r['title']."</a> <font color='#808080'>Dodano ".$r['day'].".".$r['month'].".".$r['year']."</font><br><br>".$r['code']."<hr>"; echo "<br>"; } }; } if ($result = $mysqli->query($query)) { /* fetch object array */ while ($row = $result->fetch_row()) { //echo "Dodany ".$r['day'].".".$r['month'].".".$r['year']."<br>"; printf ("%s \n", $row[0], $row[1]); } /* free result set */ // $result->close(); } /* close connection */ //$mysqli->close(); if ($result = $mysqli->query($query2)) { /* fetch object array */ while ($row2 = $result->fetch_row()) { //echo "Dodany ".$r['day'].".".$r['month'].".".$r['year']."<br>"; printf ("%s \n", $row2[0], $row2[1]); } /* free result set */ $result->close(); } /* close connection */ $mysqli->close(); ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak cię zrozumiałem chodzi Ci o to, żeby w zależności od parametru page ładować odpowiedni plik php
![]() Jeśli tak to potrzebujesz jakiegoś switch/case lub użyj innej podobnej konstrukcji w pliku, która analizują parametr page wyświetli odpowiedni plik:
To jest prosty przykład, który ładuje okreslony plik w zależności od paremtru page |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:04 |