![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, postanowiłem sobie stworzyć nową przestrzeń nazw dla validatorów, aby nadpisać funkcjonalność już istniejących i w tej przestrzeni tworzyć własne. W tym celu stworzyłem taką strukturę katalogów w folderze library:
Kod | library +--Zend +-- | PL +--Validate Dalej stworzyłem sobie prosty walidator NotEmpty, który tylko posiada polskie komunikaty błędów, aby spróbować załadować go do egzemplarza Zend_Form:
i forma:
Dokładnie chodzi mi o linijkę:
W jaki sposób załadować w ten sposób validatory z własnej przestrzeni nazw ![]()
to otrzymałem komunikat : Kod An error occurred Application error Exception information: Message: Plugin by name 'PL_Validate_NotEmpty' was not found in the registry; used paths: Zend_Validate_: Zend/Validate/ No i niestety nie wiem w jaki sposób załadować walidatory z własnej przestrzeni nazw .... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez
@edit: Cytat Dalej stworzyłem sobie prosty walidator NotEmpty, który tylko posiada polskie komunikaty błędów, aby spróbować załadować go do egzemplarza Zend_Form: Wystarczy że użyjesz Zend_Translate I wrzucisz go do Rejestru lub przekażesz do Form'a, tam wystarczy dać np: Kod 'kluczBłędu' => 'Wiadomosć błędu' A tu link. Ten post edytował melkorm 20.09.2010, 14:05:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 12 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np.
Ten post edytował melkorm 20.09.2010, 16:29:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeśli ktoś by szukał to można to zrobić również sposobem zaprezentowanym wyżej przez mnie :
Ten sposób przyda się zwłaszcza wtedy, jeśli tworzymy własny walidator np walidator NIPu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:02 |