![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię takie naklejki z adresem. Pobierane jest imie i nazwisko z bazy, adres i PESEL. Adres jest w jednej linijce - jako że naklejki są stosunkowo nieduże chciałbym, żeby adres mógł się wpisywać w takiej formie: nazwa_miasta, nazwa_ulicy numer lub też w zależności od długości nazwy miasta nazwa_miasta, nazwa_ulicy, numer. aktualnie echo zmiennej adres wygląda następująco: nazwa_miasto, nazwa_ulicy numer. EDIT: Tak sobie pomyślałem, że w sumie dobrym pomysłem byłoby łamanie wiersza po wystąpieniu drugiej spacji. Problem polega na tym, żeby ewentualne łamanie wiersza mogło być dynamiczne, tzn. żeby nie było konieczności ustalać tego na stałe - bo z tym nie byłoby problemu. Proszę tylko o jakieś wskazówki. Z góry dzięki. Ten post edytował jacusek 20.09.2010, 12:44:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 3 Dołączył: 18.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, ale w tym przypadku musiałby podać konkretną długość ciągu, a mi chodzi o możliwość wpłynięcia gdzie to łamanie wiersza wstawić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzasz dlugosc
jesli mniejsza lub rowna jak limit to zostawiasz jak wieksza to lamiesz |
|
|
![]()
|
|
Na to wpadłem, ale mnie to nie satysfakclonuje to moze mi pomałać adres w środku nazwy ulicy i wygląda to beznadziejnie.
Łopatologiczne rozwiązananie dla zainteresowanych:
Może niezbyt to eleganckie, ale działa. Ten post edytował jacusek 20.09.2010, 14:14:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:18 |