![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
program i informacje o nim znajdują się: www.apache-gui.com
albo na skróty link do programu http://www.zecos.com/files/apconf.exe link do polskiej wersji językowej http://www.apache-gui.com/languages/polish.zip |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jednak wolę konfigurować własnoręcznie Apacha. Wiem co zmieniam i nie pozwolę by coś się zmieniło bez wyraźnej mojej chęci
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale webmin ma jedną wielka zalete. Możesz konfigurować twojego apache i nie tylko przez sieć(jeżeli lokalnie to na przez localhost)! Poza tym w webminie możesz edytowac pliki konfiguracyjne, jak w edytorach! Na dodatek webmin ma bardzo fajne narzędzia do zarządzania db(mysql, postgres).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No oczywiście... jeśli zależy Ci na czasie... chcesz szybko coś osiągnąć to taki programik jest bardzo dobry. Jednak upieram się przy swoim i do nauki polecam czysty kod. Zawsze własne osiągnięcia mają słodszy smak od gotowych rozwiązań.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie jak zatrzymać i uruchomić apach'a przez internet albo chociaż lokalnie w sieci
konfiga sobie zmieniam na innym kompie i później lece do drugiego żeby zrestartować apache'a działam na windzie więc webmin mi odpada ![]() swoją drogą też już przyzwycziłem się do konfiguracji w notatniku i jakoś sie cieszę, że wcześniej nie wpadły mi w ręce te udoskonalacze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ależ ten wind jest bieny. Na linuxie znam conajmniej pare sposobów na uruchomienie apacha zdalnie. Natomiast na widows możezs napisać skrypt (w jakim serwer-side), który będzie korzystał z [php:1:d6a24546ab]exec('c://apache/path/bin/apachestart.exe'/*czy jakoś tak!*/)[/php:1:d6a24546ab]
|
|
|
![]()
|
|
nie za bardzo to czaję jabol?
jak sie pisze taki skrypt? ![]() |
|
|
![]()
|
|
tzn nie pamiętam dokładnie czy exec, ale na pewno możesz użyć system lub command. Obie te funckje przyjmują w argumencie komende do cmd, która zostanie wykonana tak, jakby była wprowadzana z cmd! Możesz zrobić skrypt, który uruchamia apacha za pomocą odpalania programów startujących i zamykających
PS. Poczytaj sobie o tym w manualu |
|
|
![]()
|
|
Cieszę się, że ktoś popiera moje racje
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:15 |