![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam trochę dziwny problem, wszystko mi działało do czasu ale nagle wszystko padło i wyświetla, że nie ma żadnego przedmiotu w bazie, a są nawet 5...
Kod przy wyświetlaniu zmiennych jest trochę porąbany bo przechodzi modernizacje;/ Proszę o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak wkleisz w PhpMyAdminie albo MySQL administatorze zapytanie to co zwraca?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów). ( Wykonanie zapytania trwało 0.0031 sekund(y) )
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
noto musisz szukać przyczyn w zapytaniu - nie w kodzie - uprość totalnie zapytanie i dokładaj po kolei części
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ale w zapytaniu nic nie zmieniałem było na 100% dobre.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale moze skasowaly ci się rekordy.
Uzywasz INNER JOIN a to złączenie wymaga, by wszystko bylo. Wystarczy ze na tej sciezce zniknal jakis rekord i juz nic nie dostaniesz. zamiast INNER JOIN daj LEFT JOIN i zobacz co sie stanie.
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No ale moze skasowaly ci się rekordy. Uzywasz INNER JOIN a to złączenie wymaga, by wszystko bylo. Wystarczy ze na tej sciezce zniknal jakis rekord i juz nic nie dostaniesz. zamiast INNER JOIN daj LEFT JOIN i zobacz co sie stanie. no, działa ale nie zauważyłem, że w ogóle nie wyświetla opcji i parametr ID w linku wygasł. Ten post edytował meehow18 20.09.2010, 14:41:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat że w ogóle nie wyświetla opcji i parametr ID w linku wygasł. No tak, dlatego ze nia masz rekordów dla danych złączen. Dlatego wlasnie INNER JOIN czy nic nie wyswietlal, bo jak nie ma jakiegoś złączenia, to iNNER JOIN nic nie zwraca.Natomiast LEFT JOIN jak nie ma jakiegoś złączenia to wstawia null do rekordu a rekordy główne zwraca ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A mógłbyś mi pomóc zrobić te złączenia?
|
|
|
![]()
|
|
No ale w czym teraz problem? Zdaje się wszystko zostało wyjaśnione?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No, bo nie wiem jakie dodać to złączenie, aby było wszystko dobrze.
|
|
|
![]()
|
|
No jesli nie masz wlasciwych danych to zadne złączenie ci nie pomoże
![]() POkaz strukture tabel, pokaz dane, pokaz co chcesz uzyskac a co uzyskujesz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tabela `sklep`
ID, cred, img, nazwa, opt1, opt2 Tabela `item` id, idPrzedmiotu, nazwaPola Table `opcje` ID, nazwa _opcji To tak, chce wyświetlić pole nazwa_opcji tylko tak, sklep.ID = idPrzedmiotu a następnie item.nazwaPola=nazwa_opcji jeśli bedzie tutaj wszystko okey, to może Ci potem pokaże kod dodący przedmiot do bazy Ten post edytował meehow18 23.09.2010, 12:16:11 |
|
|
![]()
|
|
No ale podaj jakie są relacje miedzy tabelami bo po nazwach jakie nadales nie idzie zgadnąc...
A przykladowe dane? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
może tak bd lepiej
|
|
|
![]()
|
|
Super, wszystko ładnie pięknie, tylko napisz mi proszę jeszcze, jakie zachodzą relacje miedzy tymi trzema tabelami.
Niestety w bazie relacji nie zalozyles i podane przez Ciebie zapytania nie wyjasniają mi tych relacji więc proszę jeszcze o wersje opisową. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 14:05 |