![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu przejdę do kodu który wydaje mi się oczywisty:
W jaki sposób mam zmienic wartosc "licznik:" ? Korzystam z jQuery czy powninienem użyć tego frameworka w jakiś konkretny sposób tworząc klasy? Ten post edytował MarcinTryka 19.09.2010, 00:44:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używanie this jest trochę niebezpieczne bo jego zawartość zawsze odnosi się do aktualnego obiektu - co później może prowadzić do błędów takich jak u ciebie. Ja radzę sobie w taki sposób że tworzę nową zmienną zawierającą referencję do aktualnego obiektu. Czyli u ciebie wyglądałoby to tak:
Ten post edytował everth 19.09.2010, 00:55:31 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przerobilem swoj skrypt na Twoj sposob. Najpierw zadzialalo
![]() Problem rozwiązałem - wynikał z tego że skrypt nie czeka aż wykona się funkcja z getJson - po prostu dalsza czesc skryptu korzystała z obiektu zanim własnosc zostala ustawiona ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 15:20 |