![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Czy udało się komuś z Was, w elegancki, działający oraz prosty sposób zablokować nagłówki w tabeli HTML, tak jak to się robi w Excelu? Chciałbym przewijać zawartość tabeli i zablokować nagłówki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabelka ma tą fajną zaletę, że rozciągnięcie pola (np. przez większą ilość tekstu) wpływa na wszystkie komórki w kolumnie. Tutaj jak w <div> dam w jakiejś komórce długi tekst, to nagłówek mi się nie rozciągnie - musiałbym ustawić wszystkie kolumny na stałe szerokości, co nie wchodzi w grę :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W divie masz zrobić tabelkę, nie wiem czego nie rozumiesz.
|
|
|
![]()
|
|
nie piszę, że nie rozumiem, piszę tylko, że Twoje rozwiązanie ma wadę która je dyskwalifikuje w użyciu dla mnie:
Dam Ci przykład W pierwszej tabelce robię np. 3 kolumny (nagłówki) a druga tabela jest generowana na podstawie danych z BD i wychodzi to powiedz mi, jak szerokość kolumn w drugiej tabeli (kolumna 2 rozciągnie się) ustawi automatycznie szerokość kolumn w pierwszej? zrób sobie stronę: to zrozumiesz o czym piszę Ten post edytował TomASS 19.09.2010, 09:50:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:18 |