![]() |
![]() |
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
szukam skryptu, albo raczej całego systemu, który oferowałby możliwości komunikatora, chociażby takie naprawdę proste ![]() Coś a'la chat / shoutbox, ale z listą dostępnych / niedostępnych, rozmowami prywatnymi no i możliwością ustawienia stanu (opis nie jest potrzebny). Nie jest mi potrzebne: - emoty - przesyłanie plików - przesyłanie obrazków Wygodne byłyby: - dźwięki (flash?) - parsowanie linków |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś kiedyś na forum polecał APE - taki bardzo rozbudowany shoutbox. Nie miałem okazji żeby z niego skorzystać ale na oko (
![]() -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moglibyście podać jakieś wskazówki na napisanie własnego takiego czatu?
|
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
W sumie gdyby wykorzystać bazę, php i nieco ajaxa, to można by właśnie samemu napisać coś takiego co ja potrzebuję, musze pomyśleć
![]() A ten APE wygląda bardzo ciekawie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie ajax i baza nigdy nie będzie optymalne - trzeba co kilka sec sprawdzać czy są wiadomości i je pobierać, a przy kilku rozmowach i wielu użytkownika - baza padnie...
|
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mi jest to potrzebne dla wąskiej grupy użytkowników, zaś skrypt działałby na serwerze dedykowanym, więc obciążenie jak zwykle jest priorytetem, tak tutaj mnie nie obchodzi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:57 |