![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem. Chcę utworzyć formularz, który czerpie dane z 2óch tabel. Wygląda to tak:
Próbowałem wstawić drugą pętlę while w miejscu: ale to nic nie dało. Jakieś sugestie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tu widze tylko jedna petle, gdzie masz ta druga? A tak w ogole to co masz za problem bo nic nie napisales na jego temat. Wyskakuje blad? Nie wypisuje?
EDIT: Masz relacje miedzy tabelami wiec uzyj w jednym zapytaniu LEFT JOIN Ten post edytował krispak 18.09.2010, 11:53:08 -------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o left join, inner join (w zależności co chcesz uzyskać) - wyciągniesz potrzebne dane w 1 zapytaniu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@krispak - nie pokazuje mi się lista w select, mimo że w bazie są rekordy.
@zordon - tylko to jest tak, że drugie zapytanie pobiera wartości z pierwszego. Dobra, spojrzę jak jest z tym left i inner join. Proszę nie zamykać tematu, jbc to jeszcze napiszę tutaj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem. Chcę utworzyć formularz, który czerpie dane z 2óch tabel [...] Jakieś sugestie? Wydaje mi się, że chcesz zrobić coś takiego
ale tylko zgaduję ... mogą był błędy składniowe, bo nie sprawdzałem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:57 |