![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam ogromny problem z przesłanie posta ajaxowego do kontrolera w zf. Mianowicie mam taki oto kod: w widoku:
zas w kontrolerze taki:
moje pytanie brzmi: czemu nie ma posta w tym kontrolerze ? Samo odwołanie do kontrolera działą i wypisują się dane - nie ma tylko posta na którym bardzo mi zależy. Ma ktoś pomysł jak to naprawić ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 11 Dołączył: 7.04.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Samo odwołanie do kontrolera działą i wypisują się dane - nie ma tylko posta na którym bardzo mi zależy. Jak może działać skoro jest wywolywane postem którego podobno niema? Jesteś pewien że zapytanie jest odbierane? Zdebugowałeś to w firebug albo innym narzędziu? Sprawdź globalną tablicę: $_POST. Co jest w niej zawarte? Ten post edytował smentek 18.09.2010, 15:15:00 -------------------- .:SMENTEK:.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje się mi że kolega chce wysłać obrazek tym skryptem... a tak się nie da
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za miast tego uzyj helper'a ContextSwitcher dla Ajaxa, wtedy nie musisz wyłączać layout'u i renderowania a także nie musisz parsować odpoiwedzi i robisz to normalnie poprzez
Wtedy Zend sam Tobie parsuje na JSON'a odpowiedź. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 01:08 |