![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 3 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
po instalacji php 5.3.3 gdy chce uzyc funkcji date wyskakuje warning. Ustawiłem w php.ini date.timezone = "Europe/Warsaw" trzeba cos jeszcze zdefiniowac, aby pozbyć sie tego ostrzezenia?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Po zmianie php.ini restartujesz serwer
Jeżeli to nie pomoże znaczy, że zmieniasz zły php.ini (ścieżkę aktualnego php ini uzyskasz dzięki http://pl2.php.net/manual/pl/function.php-...loaded-file.php ) A ogólnie wystarczy na samym początku skryptu ustawić
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 3 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Edytowałem zły plik. W phpinfo mam: Configuration File (php.ini) Path -> /usr/local/lib jak wchodze w ta lokalizacje to mam katalog php i zadnego pliku php.ini jak skopiowalem go tam z /etc/ to po restarcie apacha php przestaje dzialac. Apache wyswietla kod php na stronie.
Można bez kompilacji zmienic scieżke do pliku php.ini? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W apache ustawić zmienną konfiguracyjną PHPIniDir (coś w tym stylu).
Poza tym jeżeli skopiowałeś php.ini to powinieneś dostać komunikat błedu co jest źle (logi serwera) i to naprawić. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:03 |