![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam dwie bazy - A i B. W każdej z nich jest tabela main. Chcę kilka rekordów tabeli main (nie wszystkie) przenieść z bazy A do B. Kiedy w phpmyadmin odpalam taki kod SQL to działa bardzo ładnie: INSERT INTO B.main2 SELECT * FROM A.main WHERE A.main.id = '123' LIMIT 1; Nie mogę sobie natomiast dać rady z uruchomieniem tego zapytania z poziomu PHP. Mam taki skrypt: <?php $link=@mysql_connect($hostname,$username,$password); mysql_select_db($dbase,$link); $link2=@mysql_connect($hostname2,$username2,$password2); mysql_select_db($dbase2,$link2); mysql_query("INSERT INTO B.main SELECT * FROM A.main WHERE A.main.id = '123' LIMIT 1"); ?> i lipa. Nie zwraca mi żadnego błędu, ale też nie dodaje rekordu. Proszę Was o pomoc. Co robię nie tak? pzdr |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję. Dodałem do kodu
mysql_query($sql) or die('BŁĄD:'.mysql_error()); Napisał mi, że user2 nie ma prawa do selecta na tabeli main pierwszej bazy, nadałem uprawnienia i wszystko ładnie działa. Dzięki bardzo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:59 |