![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z serwisem fortumo wyslali mnie tutaj zeby was profesjonalistow poprosic o pomoc..a wiec prosze o pomoc a wiec
zrobilem sobie usluge na fortumo..ok wszystko super extra itp.. daje skrypt od nich na moja strone ok nie ma problemu lecz jak wysle smsa zamist odpowiedzi dostaje" Error:invalid signature" poniezej zamiszczam skrypt:
Prosze mi "wskazac" gdzie mam dodac swoje kody..chodzi o to ze np dodalem do bazy czy gdzies tam kody np: 123X/1KSD/2K3D nastepnie system wysyla 1 KOD! do osoby ktora wyslala wiadomosc lecz nie wszystkie tylko1..! jak to zrobic gdzie to dodac..? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 18.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro wywala błąd "Error: Invalid signature" to pewnie z tego powodu, że w lini 14 pomiędzy apostrofami w zmiennej $secret nie masz nic podane
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 5 Dołączył: 10.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz tak to zrob tablice i petle ktora wysyla wszystkie wiadomosci
![]() |
|
|
![]()
|
|
ehh nie rozumiecie;P
po patrzcie dam przyklad A= Wysylajacy smsa B=System ktory daje mu kod A-Wysyla smsa o trsci "blabla2" na numer "222222" B-Odsyla mu wiadomosc z kodem A-Dostaje kod i sie cieszy i tyle ok potem "A" Chce sobie kupic jeszcze 1kod wiec A-Wysyla esa B-Daje mu kod(lecz musi mu dac inny! nie taki sam!) A-cieszy sie.. itd rozumiecie..? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 5 Dołączył: 10.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok potem "A" Chce sobie kupic jeszcze 1kod wiec Akurat "A" tutaj nie ma znaczenia, kto to... hmmmm na moj gust to tak: Zrob zbior kodow, w bazie + id ktore po kazdym wyslaniu zwiekszalo sie co 1, i wysylaj kazdy kod od 0 do 9999.... inaczej moze rozszyfrowac twoj sposob kodowania i Cie zrobic w jajko ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 18.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd masz ten kod?? Takie kody powinny być generowane automatycznie przez skrypt, ewentualnie jak napisał naitsabes zrób tablice z kodami i pętle która będzie odczytywała i wysyłała kolejne kody.
|
|
|
![]()
|
|
dostalem od fortumo..na ich strnie jest..a mzoesz midac jais przyklad.?
nie mam stycznosci z php normalnie 0 %naides lecz jak zrobic aby ten skrypt pobieral kody z bazy..? #edit o to wam chodzi? [php] <?php include "nazwa pliku z ktorego pobierze id " //set true if you want to use script for billing reports //first you need to enable them in your account $billing_reports_enabled = false; Ten post edytował quspy123 16.09.2010, 21:17:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generujesz jakby hasło i ewentualnie jakoś haszujesz. Wtedy masz przyzwoity ciąg znaków (kod). Dodaj też na koniec id (bez żadnych kropek itd.). Kod dodaj do bazy i wyślij sms-em. Gdy ktoś wpisze kod wyciągasz 2 ostatnie liczby (albo 1 albo 3). Potem pobierasz rekord z bazy kodów gdzie id = temu id i kod = temu kodowi. Możesz ewentualnie bez id zrobić.
-------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wczytaj 2 tabele w mysql, jedna z id, druga z kodami gdzie id odpowiada jednemu kodowi ... Id powieksz o jeden i zaaktualizuj do bazy...
//edit Używaj mysql, plik zawsze mozna wczytac i wtedy ktos ma za darmo kod Ten post edytował naitsabes 17.09.2010, 13:57:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:05 |