![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zaznaczam, że dopiero zaczynam swoją przygodę z ZF. Mam takie pytanko odnośnie routingu. Mianowicie chciałbym rozdzielić poszczególne parametry w URL-u za pomocą plusów, albo ewentualnie kropek. Czy da się to w ogóle zrobić przy pomocy Zend_Controller_Router_Route? Chodzi mi np. o to, że mam w bazie danych zawodników i chciałbym, żeby po wpisaniu adresu: http://domena.pl/zawodnik/imie+nazwisko można było się dostać oddzielnie do zmiennych imie i nazwisko. Do tej pory próbowałem tak:
Niestety zf "myśli" że chodzi mi o jedną zmienną o nazwie: name+:surname ![]() Czy da się jakoś zrobić "po mojemu"? W ostateczności ustawię to w ten sposób:
ale szczerze mówiąc bardziej podoba mi się z plusami ![]() Z góry dzięki za odpowiedź. // EDIT // Rozwiązane ![]() ![]() Jakby ktoś miał ten sam problem co ja, polecam zainteresować się klasą: Zend_Controller_Router_Route_Regex - potęga ![]() pozdrawiam Ten post edytował vonski 16.09.2010, 17:26:21 -------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:13 |