![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W moim skrypcie PHP, dzięki, któremu mogę usuwać dane przy każdym zatwierdzeniu na buttonik pojawia sie komunikat "Dane zostały uaktualnione". Problem jest wtedy, gdy po operacji usunięcia z czegoś z bazy i pojawieniu sie komunikatu JS, gdy kliknę Odśwież sobie stronę to pokazuje mi się ponownie ten komunikat i tak w kółko. jak to naprawić. prosze o pomoc. Oto kodzik JS (banalny), nazwa: alertdaneuaktualnione: Kod alert("Dane zostały uaktualnione!"); Oto kod PHP, w którym dołączony jest kod Kod <?php include "top.php"; ?>
<?php //==============POŁĄCZENIE Z BAZĄ DANYCH $msql = mysql_connect('localhost', 'root', 'qazwsx'); mysql_select_db('komputery'); mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); //==============ELEMENTY GRAFICZNE HTML'a echo("<center>"); echo "<table bordercolor=\"RED\" cellpadding=\"7\" border=1>"; echo("<tr>"); echo("<h1>"); echo("<FONT COLOR=\"#800517\"><b>MODUŁ USUWANIA PROGRAMÓW</b></FONT>"); echo("</h1>"); echo("<td BGCOLOR=\"gray\"><FONT COLOR=\"white\"><b>Proszę wybrać z tabelki poniżej program, który chcemy wykasować z naszej bazy oraz kliknąć 'WYKASUJ WPIS'</b></FONT></td><br />"); echo("</tr>"); echo "</table>"; echo("<br /><br />"); //==============SEKCJA IMPLEMENTACJI KODU DLA DEL DLA POWYŻEJ $a = trim($_GET['a']); $id_programu = trim($_GET['id_programu']); if($a == 'del' and !empty($id_programu)) { //==============USUWAMY REKORD if (mysql_query("DELETE FROM oprogramowanie WHERE id_programu='$id_programu'")) { echo '<script type="text/javascript" src="skrypty_java/alertdaneuaktualnione.js"></script>'; } } //==============SEKCJA IMPLEMENTACJI KODU DLA SAVE Z UKRYTEGO POLA W FORMULARZU if($a == 'save' and !empty($id_programu)) { //==============ZAPYTANIE DO TABELI $wynik = mysql_query("SELECT * FROM oprogramowanie WHERE id_programu='$id_programu'") or die('Blad zapytania'); //==============WYŚWIETLAMY WYNIKI, SPRAWDZAMY, CZY ZAPYTANIE ZWRÓCIŁO WARTOŚĆ > 0 if(mysql_num_rows($wynik) > 0) { //==============ODCZYTUJEMY ZAWARTOŚĆ WIERSZA Z TABELI $r = mysql_fetch_assoc($wynik); //==============WCZYTUJE DANE DO FORMULARZ echo '<form action="usunoprogramowanie.php" method="post"> <input type="hidden" name="a" value="save" /> <input type="hidden" name="id" value="'.$id_programu.'" /> <input type="text" name="id_programu" value="'.$r['id_programu'].'" /> <input type="text" name="nazwa_programu" value="'.$r['nazwa_programu'].'" /> <input type="text" name="system_operacyjny" value="'.$r['system_operacyjny'].'" /> <input type="image" src="graphics/Kopia button_uaktualnij.jpg" alt="Wyslij" value="popraw"> </form>'; } } $sortowanie=""; if(isset($_GET['order'])){ $sortowanie = $_GET['order']; switch($sortowanie){ case "nazwa": $sql_sortowanie = " order by nazwa_programu"; break; case "wersja": $sql_sortowanie = " order by system_operacyjny"; break; } } $sql = "SELECT * FROM oprogramowanie"; if($sortowanie!=""){ $sql .= $sql_sortowanie; } $wynik = mysql_query($sql) or die('Blad zapytania'); //WYSWIETLENIE WYNIKOW JESLI TABELA POSIADA CHOC JEDEN REKORD > 0 if(mysql_num_rows($wynik) > 0) { echo "<table cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" border=1>"; echo "<center><tr><td colspan=4 bgcolor=\"#a7a7a7\"><b>Tabela oprogramowanie</b></td></tr></center>"; echo "<tr class='colheader'><th nowrap class='colheader' valign='top' align='left'>Operacja</th>"; echo "<th nowrap class='colheader' valign='top' align='left'><a href='http://localhost/usunoprogramowanie.php?order=nazwa'>Nazwa programu</a></th>"; echo "<th nowrap class='colheader' valign='top' align='left'><a href='http://localhost/usunoprogramowanie.php?order=wersja'>Wersja programu</a></th>"; echo "</tr>"; while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) { echo "<tr>"; echo "<td>"; echo "<a href=\"usunoprogramowanie.php?a=del&id_programu={$r['id_programu']}\">WYKASUJ WPIS</a></td>"; echo "<td>".$r['nazwa_programu']."</td>"; echo "<td>".$r['system_operacyjny']."</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table>"; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Problem poruszany milion razy, problem opisany w przypiętym temacie... a mimo wszystko nadal o to pytają...
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44...t=0&start=0 ps: twoj problem nie ma zadnego związku z JS -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uważam, że były 3 najleprze opcje do wyboru ze wszystkich jakie zostały przedstawione w tym wątku tzn. Twój nospor, ten z sesiami, oraz z zaladowaniem stronki, który wybrałem,a konkretnie:
Mam jeszcze jedno pytanko, chciałbym, aby przed nacisnięciem opcji usuwania wiersza, JS zapytał mnie, czy na pewno, otóż wiem jak wygląda składnia:
W formularzu wiem, gdzie powinno to mieć miejsce jednak tutaj mam odniesienie do linku: gdzie tu przypiac taki kodzik JS? pozdrawiam, dziekuję za dotychczasową pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
onclick="return confirmSubmit();"
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak, to też wiem, chodzi mi o miejsce, gdzie ma być ten kod nospor
![]() |
|
|
![]()
|
|
No jak to gdzie? w A. Niby wiesz a pytasz się o taką rzecz. To jednak nie wiesz
![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok działa, mam jeszcze jedną prośbę, nie mogę znależć fanta dlaczego nie działa mi pytanie w 1 skrypcie, natomiast w 2 dziala. Szukam logicznie błędu, ale go nie widze chodzi o zdarzenie confirmSubmit.js :
A to jeszcze jeden skrypt JS: ten od dodanokomputer.js
oraz dodanoprogram.js:
Pokaże kod pierwszy, w którym wszystko działa cacy:
A to drugi, gdzie od razu pojawia sie okno w kolejności drugie JS , że "dodano program" bez tego pytania:
Jak możesz to looknij dzięki hey Ten post edytował nighttrain 17.09.2010, 11:11:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:25 |