![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
W php mozna zaladowac dowolna strone do zmiennej(implode) a potem za pomoca polecenia explode odczytac interesujacy fragment strony html. Moje pytanie czy cos takiego mozna zrobic za pomoca javascript lub innego jezyka dzialajacego po stronie klienta? NP: (przykladowa strona) Kod <html>
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>Strona</title> </head> <body> FRAGMENT STRONY DO ODCZYTANIA <br> <script> JAKIS KODZIK JS DO ODCZYTANIA FRAGMENTU STRONY </script> </body> </html> Chodzi o to aby odczytac (z tej samej strony na ktorej bedzie kod js) fragment strony pomiedzy <body> a <br>. Czy cos takiego da sie zrobic? Z gory dzieki za pomoc. -------------------- Pozdrawiam, Wiesław Płotka oraz zapraszam:
Tworzenie portali internetowych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeby zaladowac dana strone do zmiennej dany jezyk musi posidac funckje do obslugi plikow... z tego co wiem w JS tego sie nie da....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie dalo by sie tego zalatwic bez zaladowywania strony? Bo zalezy mi na zczytaniu danych z tej samej strony na ktorej bedzie skrypt js. Moze da sie zrobic cos w stylu... "przenies kursor na pozycje x,y - sprawdz jaki znak jest pod kursorem, - przenies kursor o 3 znaczki w prawo.... itd." ?
No ale sie nie znam na tym... pewnie bede musial to zalatwic za pomoca php... dzieki -------------------- Pozdrawiam, Wiesław Płotka oraz zapraszam:
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da sie, ale XHTML czy tez stary HTML nie jest jezykiem plaskim, tylko strukturalnym. Wiec mozesz znalezc tag w ktorym znajduje sie interesujacy Cie tekst i odczytac go.
-------------------- "(...)Zrozumienie wymagaloby od Ciebie odrobiny pokory. A dzis, w dobie
obalania autorytetu i udowadniania, ze doswiadczenie jest niepotrzebnym balastem, to jest niemodne.(...)" |
|
|
![]()
|
|
przed interesujacym mnie tekstem mam cos takie np.:
<td class=tt-dd valign=top > Tylko takich "miejsc" w kodzie jest kilka... Moge majac cos takiego odczytac kod znajdujacy sie po tym? Np. czy moge wczytac wszystkie informacje znajdujace sie po tym okreslonym kodzie a potem je wyodrebnic i wyswietlic interesujaca mnie? -------------------- Pozdrawiam, Wiesław Płotka oraz zapraszam:
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest cos takiego w JS tylko musisz w dokumentacji poszukac ze przenosi cie domiejsa komentarza w kodzie numer jeden...i przed tekstem dajesz komentarz numer jeden a po komnt numer dwa i odczytujesz fragment strony pomiedzy dwoma komentami
-------------------- Bartek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teoretycznie mozesz spróbowc jeszcze z zakotwiczeniami to jest nawet bardziej prawdopodobne niz te komenty bo to jak pamietam dłuuuugi skrypt
-------------------- Bartek
|
|
|
![]()
|
|
A mozesz podac troszke wiecej informacji?
Jakis punkt ktorego mogl bym sie zaczepic... -------------------- Pozdrawiam, Wiesław Płotka oraz zapraszam:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 04:01 |