![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję trochę pomocy bo się pogubiłem z onclick. Mianowicie mam button który wywołuję mi funkcję w której ukazuję się ukryty DIV w którym coś się tam ładuję. Chciałbym zrobić tak że w momencie naciśnięcia buttona z czytywało mi wyraz z pola input które jest nad buttonem i przekazywało do icludowanego pliku w którym mam zapytanie myqsl. Próbuję już kilka dni ale nie wychodzi. Ma ktoś jakiś pomysł? Z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzuc te proby zeby bylo sie na czym oprzec
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No mam tylko to co ostatnie robiłem i było zapisane na ftp
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz użyć AJAX-u. Poza tym, co oznacza:
Kod document.getElementById(this.id).options[document.getElementById(this.id).selectedIndex].value ? Nie możesz tam użyć słowa this. Znaczy możesz, ale ono zawiera bodajże referencję do okna(window).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
aha, rozumiem.
Teraz wpadłem na takie coś ale też nie działa. Może jakoś to zmodyfikować? w funkcji
wtedy includowany_plik.php ma to słowo w adresie i tam zastosowałem GET. Ale nic z tego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz kurs AJAX-a: http://www.xul.fr/en-xml-ajax.html - najpierw spróbuj zrobić coś protego, a dopiero później swoje rzeczy.
Co do błędów o masz konsolę błędów. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:50 |