![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego:
Problem jest taki, że dostaję stronę z wypełnionym formularzem, ale jeszcze trzeba kliknąć przycisk "Zaloguj". Jak to obejść? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprosiles curlem o strone i dostales strone
jesli chcesz sie zalogowac to wysylaj dane ktore umozliwia logowanie http://forum.php.pl/lofiversion/index.php/t89644.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem już tamtego posta.
Dodałem jeszcze połączenie z 2 stroną, która powinna byćwidoczna tylko po zalogowaniu:
I lipa bo dostaje formularz logowania. Co robię nie tak ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dwa razy linijke nie potrzebnie, ona zapisuje ciastko do pliku
a ty musisz wysłać informacje o sesji więc zmień je na Ten post edytował tomekmvr 15.09.2010, 16:27:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie pomogło.
Przerobiłem wszystko i teraz mam:
Ale dalej nie działa :/ Ten post edytował nitro11 15.09.2010, 16:38:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
upewnij sie ze sa tworzone pliki z tymi ciastkami, jesli nie to stworz jakies z takim dostepem zeby apache/php mogl do nich zapisywac
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 11.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały czas popełniasz ten sam błąd, nie potrzebnie pobierasz dane o sesji przy drugim wywołaniu curla, masz wysłać te dane co pobrałeś po pierwszym wywołaniu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem, ale dalej lipa:
W dodatku w pliku cookie.txt nic się nie zapisuje, odpowiednie prawa do plików ustawione. Nie wiem o co chodzi ? |
|
|
![]()
|
|
1. tego posta wysylaj tam gdzie powinien byc form wyslany, a nie na sama domene
od samego poczatku robisz curl_setopt($c, CURLOPT_URL, 'http://www.domena.pl'), a powinienes tego posta wysylac tam gdzie serwer przetwarza dane logowania, a nie tam gdzie pokazuje formularz sprawdz jak form logowania ma action ustawiony i tam wysylaj 2. podczas obu wywolan uzywaj
obydwu na raz i wskazujacych na ten sam plik a to jest złe ![]()
3. jesli po wywolaniu logowania cookie.txt masz caly czas puste(a uprawnienia sa ok) to po prostu nie zalogowales sie poprawnie, wtedy jest pare w Twoim przypadku prawdopodobnych opcji: a) wysylasz posta nie tam gdzie trzeba, po prostu nawet nie probojesz sie logowac ![]() c) jest jeszcze jakis token ktorego nie wysylasz d) serwer odrzuca Twojego posta bo nie lubi tego w jaki sposob mu podajesz np. curl_setopt($ch_e, CURLOPT_USERAGENT, USER_AGENT); nie uzywasz podczas proby logowania |
|
|
![]()
|
|
Formularz logowania jest i tak na stronie głównej (form action -> index.php)także było ok jednak nie loguje się.
Załączam tu aktualny kod z adresem www. Może Tobie uda się jakoś połączyc, nawet nie zakładając konta powinienneś dostać info że login i hasło nie pasuja, ja nie dostaje ani że pasują ani że nie pasują ![]()
Może ktoś spróbuje odpalić ten kod u siebie i napisze czy poszło ? Ten post edytował nitro11 16.09.2010, 10:14:19 |
|
|
![]()
|
|
przeciez masz w tym fomularzu dodatkowe pola ktorych nie dodales
|
|
|
![]()
|
|
Ale ze mnie gapa fest...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:24 |