![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Panowie w php nie siedzialem dawno i szczerze strasznie teraz lamie, dlatego pisze tutaj, poprosze o pomoc bo zapomnialem jak to sie robi ; p
wydaje mi sie , ze chodzi o zmienne globalne ale przy ich definiowaniu nadal nie ujawniaja sie po za petla
o gory petla , poza petla chce wyswietlic zmienne czyly echo i zmienna , jednak nic sie nie wyswietla , poprosze o pomoc i zgory przepraszam za lamerskie pytanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwsza uwaga taka, że jeśli wierszy jest kilka, to po kolei Ci się te wszystkie zmienne będą nadpisywać - więc jak chcesz je wyświetlić dla każdego wiersza - rób to w pętli.
Co do samego wyswietlania to zamiast echo sprobuj dac var_dump() -> moze zmienne = null, wtedy znaczy to, że zapytanie jest zle, lub źle wyciągasz dane Ten post edytował zordon 15.09.2010, 14:57:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprobuje z var_dump, ale jesli chodzi o sama konstrukcje zapytan i petli to jest ok, bo jak dam w petli echo i zmienna to poprawnie wyswietla, jezeli chodzi o liczbe rekordow to zawsze bedzie 1 bo Nr jest PRIMARY i auto_increment tak wiec glownie mam problem tylko z wyswietleniem tych zmiennych poza petla i nie wiem jak to rozwiazac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat }; czyżby nawyki z c++ ![]() po pierwsze w tych zmiennych będziesz miał zapisane tylko dane z ostatniego rekordu po drugie na pewno działa prosty przykład
zmienna z pętli jest prawidłowo wyświetlana poza pętlą |
|
|
![]()
|
|
Zgadza sie glownie programuje w C++ i w pythonie ; p
hmmm... no to nie wiem czemu u ciebie dziala poza petla, sprawdze jeszcze raz wszystko |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jak jest zawsze 1 wiersz to niepotrzebne jest Ci pętla while - zreszta i tak jest źle napisana (brak klamerek - ma zastosowanie tylko do 1 zmiennej).
Jak ciągle nie działa to wklej pełny kod - razem z wyświetlaniem - coś mi się zdaje że wyświetlasz inną zmienną niż Ci się zdaje albo inna literówka ... |
|
|
![]()
|
|
rzeczywiscie @zordon , zrobilem blad logiczny po co mi byla ta petla jak mam tylko jeden rekord zawsze ; p tak wiec dzieki wszystkim za pomoc juz wszystko dziala
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:46 |