![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Moj problem polega na tym ze mam przelacznik 'yes' oraz 'no' typu input radio gdy odswieze strone jest wlaczony 'no' gdzy go przelaczena 'yes' i sprawdze przez onSubmit=''return Validate()" jaki jest aktualnie status przycisku radio tzn: Kod function vPesel() { var vpesel = document.getElementById('status'); var pesel = document.register.pesel; if(document.getElementById('status').checked) { v12 = 1; vpesel.innerHTML = ''; } else { advAJAX.get({ url: "modules/account/validate.php?pesel="+pesel.value, onSuccess : function(obj) {var a; a = parseInt(obj.responseText); if(a == 1) {vpesel.innerHTML = yeah; v12 = 1;} else {vpesel.innerHTML = error; v12 = 0;}}, onError : function(obj) {alert("Error: " + obj.status);}, }); } } function Validate() { vPesel() cos tam dalej dopiero ponownym nacisnieciu submit'a pokazuje mi na jaki zostal radio aktualnie zamieniony, podobnie mam z checkbox'em. Zamiast odrazu wykryc ze jest zaznaczony yes na radio za pierwszym razem po nacisnieciu submita wykrywa wartosc else dopiero po drugim razie prawidlowo wykrywa radio. co moze byc przyczyna? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 4 Dołączył: 24.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A daj sobie w tym checkobxie zdarzenie onmouseup w którym wyświetlisz jego stan np. alert(...)
lub żeby wyświetlił od razu po załadowaniu strony Miejmy nadzieje, że to nie znowu wina kodowania ![]() Ten post edytował marcint83 20.09.2010, 10:55:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:42 |