![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem krótki programik do dodawania komentarzy. Wszystko dodaje się znakomicie. Mam problem dość popularny i nie potrafię zastosować do niego rozwiązań.
Chciałbym, aby po odświeżeniu strony nie ukazywał się komunikat "Aby wyświetlić tę stronę, Firefox musi ponownie przesłać dane, które spowodują powtórzenie zadań wykonanych wcześniej (takich jak przeszukiwanie czy potwierdzenie zlecenia)." Interesuję mnie sposób na zablokowanie możliwości dodania tych samych danych do bazy poprzez odświeżanie. Interesująco rozwiązują ten problem z komunikatem i ponownym wysłaniem danych portale takie jak NK przy dodawaniu komentarzy do zdjęć. Jaką funkcje najlepiej zastosować i w którym miejscu muszę ją zadeklarować?. Proszę o poradę
Zawartość include show.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komunikat dodaj w sesji usera ,a potem header do kąd chcesz i wyświetlenie komunikatu z sesji ..
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przypięty temat
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44...t=0&start=0 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2010 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązałem problem odświeżania dodając przed rozłączeniem z bazą header("Location: nazwa_tej_samej_strony.php");
Chciałbym mieć teraz komunikat "dane zostały dodane pomyślnie" a po odświeżeniu strony taka informacja znikała by a program nie wykonywał żadnych skryptów jak do tej pory. W jaki sposób byście to rozwiązali ? Ten post edytował darney 15.09.2010, 22:57:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zamiast header location uzyj header refresh. Wówczas komunikat się wyswietli a strona przekieruje się po np. 5 sekundach. Przyklad masz w manualu przy komentarzach do header.
Mozesz tez uzyc header jak do tej pory oraz zapamietac komunikat do wyswietlenia w sesji. Po przekierowaniu pobrac z sesji komunikat i go wyswietlic -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
header refresh ciekawa sprawa i funkcjonuje na skrypcie komentarzy.
Dlaczego w skrypcie do wysyłania emaili ukazuje się komunikat błędu ? Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/leczncal/public_html/ks/ac_mail.php:10) in /home/leczncal/public_html/ks/ac_mail.php on line 133 You'll be redirected in about 3 secs. If not, click here. (tutaj nic się nie dzieje)
|
|
|
![]()
|
|
Problem omawiany milion razy. Uzyj wyszukiwarki
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zastosowałem się do tej opcji i niestety nie mogę sobie z tym poradzić. Proszę o pomoc
Ten post edytował darney 16.09.2010, 10:09:01 |
|
|
![]()
|
|
ob_start ma byc na samym początku wszystkiego. Przeciez wyraźnie jest to opisane milion razy.
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Probowalem wszedzie go dawac i za przeproszeniem dupa.
Probowalem tez tak.
I dalej moge powiedziec tylko powyższe slowo. Ten post edytował darney 16.09.2010, 10:18:05 |
|
|
![]()
|
|
No ale nie masz przypadkiem jakiejś spacji/entera na samym początku? Albo BOM spowodowanego zapisem pliku w UTF?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
co to znaczy spacje entera na samym początku czyli gdzie ? w skrypcie PHP czy w HTML ?. Strone koduje w UTF-8 całą i w bazie mam UTF8 GENERAL CI. Staram się kodować według standardów portali bo tam jest UTF-8 Chyba że się myle
Ten post edytował darney 16.09.2010, 10:27:00 |
|
|
![]()
|
|
No i mówie. Utf8 wiąze sie z BOM. Włacz wyszukiwarke bo też jest o tym mowa. Moze twoj edytor dopisuje BOM. Masz ustawic by nie dopisywal
|
|
![]()
|
|
Już rozwiązałem problem
Musiałem na samym początku całego dokumentu HTML wstawic <?php ob_start(); ?> I na samym końcu całego dokumentu za sekcja BODY zakończyć ob_end_flush(); Troszeczkę wasz poradnik mnie zmylił ale i tak Dziękuje za pomoc. Męczę się z tym dalej próbując na różne sposoby pokazywać komunikat. ![]() Nie do końca jeszcze rozumiem działanie sesji Czy aby komunikat pokazał się a po odświeżeniu strony F5 skrypt nie wykonywał żadnego zadania a komunikat znikał w trakcie odświeżania to potrzebna jest sesja ?. Nie ma innego rozwiązania z headerami jakoś wprowadzić skrypt w wariacje która pozwoli zaspokoić moje potrzeby : ) ? |
|
|
![]()
|
|
Cytat Musiałem na samym początku całego dokumentu HTML wstawic Cytat Troszeczkę wasz poradnik mnie zmylił A co ja napisałem? Cytat ob_start ma byc na samym początku wszystkiego
|
|
![]()
|
|
na początku wszystkiego to pojęcie dość względne
![]() ![]() gdybyś napisał na początku dokumentu przed sekcją <!DOCTYPE lub <head to załapał bym odrazu. Można także posługiwać się przykładami
to już w ogule rozwiązało by to mój problem, przecież to przedszkole, ale i tak dziękuje za pomoc Oczywiście jest to pewien sukces tyle że chciał bym aby komunikat pozostał do czasu odświeżenia strony tak jak założyłem we wstępie. W momencie odświeżenia znikał bez ładowania ponownie skryptu. Czy jest możliwość dokonania tego bez udziału sesji ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:08 |