![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie jestem nowy dlatego proszę o wyrozumiałość. Właśnie zaczynam przygodę z PHP i MySQL. Chciałbym dodać nowy rekord do mojej tabeli. Na pewno połączyłem się z bazą. W ten sposób dodaje nowy rekord:
Oczywiście na mojej stronie pojawia się napis "nie udało się dodać rekordu" trochę się już przy tym nasiedziałem i naczytałem, ale coś nie nie działa. Zapytanie jest dobrze napisane bo gdy próbuję go użyć w panelu mojej bazy to nowy rekord się dodaje, ale z poziomu mojej strony nie działa. Nie wiem co jest grane. bardzo proszę o podpowiedzi? Pozdrawiam wszystkich |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wstaw to po mysql_query i zobacz co pokaże. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo
To nie ma znaczenia czy jest to id czy go nie ma, jeżeli do pola auto_increment doda się pusty wartość to zwiększy i tak o 1. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokazuje się komunikat:
No database selected coś już próbowałem z tym zrobić ale oczy mi wysiadają i zajrzę do tego jutro. Jeśli masz jeszcze jakieś podpowiedzi to bardzo proszę, i dziękuję za to co dostałem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@skowron - no tak, rzuciło mi ostrzeżeniem to myślałem że tu się wykłada
![]() @e-y-e - odpowiedź już masz - poczytaj sobie jak poprawnie nawiązać połączenie z bazą. -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:02 |