![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam...
jestem kompletnie zielony w tworzeniu skryptów php a potrzebny mi jest pewien na moją stronę a mianowicie: Potrzebuję skrypt który po kliknięciu w dany link pokaże dokładny czas kliknięcia np: 18,58 i 0,03 sekundy dobrze byłoby gdyby sekundy były w liczbach setnych... dałoby radę coś takiego stworzyć? proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnego czasu nie uzyskasz :
1) Serwer (obojętnie jaki skrypt i w jakim języku) zarejestruje moment, kiedy żądanie dotrze do serwera (kilka milisekund - sekund później) 2) Skrypt po stronie przeglądarki jest zależny od ustawień czasu komputera i łatwo go podmienić (zmieniasz czas zegara systemowego). -------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie można zrobić tak żeby nie był zależny od zegara komputerowego?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a na podstawie jakiego zegara ma wyswietlac czas ? slonecznego ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugeruję wykorzystanie funkcji time_before i time_after...
Wstawiasz te 2 funkcje przed i po zapytaniu do bazy danych... o ile odnosi się to do bazy. Potem obliczasz różnicę i po kłopocie ![]() Tutaj masz przykład:
Ten post edytował modern-web 15.09.2010, 08:01:18 -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:36 |