![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ma następujący problem, nie działa mi ten skrypt tak jak powinien
efekt powinien być taki: window.onload=funkcja1; window.onload=funkcja2; tak sie oczywiscie nie da wiec ccialem tak ale nie dziala..... if(window.addEventListerner) { window.addEventListerner('load', data, false); window.addEventListerner('click', logowanie, false); } else if(window.attachEvent) { window.attachEvent('onload', data); window.attachEvent('onclick', logowanie); } co z tym zrobić ![]() dobra widze literówkę ![]() ale teraz mi ta funkcja nie działa.... function logowanie(){ var filed = document.getElementById("login"); filed.onclick = function() { filed.value=""; } } czemu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat window.onload=funkcja1; window.onload=funkcja2; tak sie oczywiscie nie da wiec ccialem tak ale nie dziala..... E tam się nie da - musisz utworzyć tak zwaną funkcję anonimową: Kod window.onload= function(){ funkcja1(); funkcja2(); funckcja3('z parametrem'); } Co do reszty to nie rozumiem... Napisz co chcesz osiągnąć - po co wywoływać zdarzenie click na całym window? Co dokładnie nie działa? Daj cały kod i opisz dokładnie Ten post edytował kamil4u 14.09.2010, 18:46:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
click na caly window to kretyński błąd
![]() juz sobie poradziłem dzieki za odpisanie ;] zakończyłem to tak, window.onload = function () { formularz_logowanie(); data(); } function formularz_logowanie() { document.getElementById("login").onclick = logowanie; document.getElementById("password").onclick = logowanie; } function logowanie(){ var value = this.value; this.value=""; this.onblur = function() { if(this.value=="") this.value=value; } } nie kosrzystałem z metody addeventlisetener bo wtedy nie da sie chyba uzywać this tylko trzeba coś tam kobinować ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:31 |