![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam podpięte Smarty do Zend Framework. Z tym problemem spotkałem się poraz pierwszy mimo, że postawiłem na tym samym systemie bodaj z 40 aplikacji internetowych. Mamy folder templates_c gdzie są zapisywane pliki tymczasowe smarty. Wygladają mniej więcej tak: %%82^823^823B39A1%%layout.tpl.php itd. FOLDER MA NADANY CHMOD 777. Właścicielem folderu jest ząłózmy użytkownik o nazwie SERWIS Wszystkie pliki tworzone w obrebie tego folderu mają CHMOD 644 i ich właścicielem jest APACHE. Kiedy folder jest pusty wszystko jest ok. Wrzucam sobie do pliku header.tpl załózmy ciąg znaków AAAAAAAAAAAAA Wrzucam aktualizację pliku na serwer klikam ODŚWIEŻ i vuala. Na monitorze widać AAAAAAAAAA... a w folderze z plikami tymczasowymi utworzone zostały nowe pliki. Teraz usuwam z pliku header.tpl ciag znakow pozosawiając go pustym. Aktualizauję plik na serwerze i klikam odśwież. NADAL WIDAĆ CIAG ZNAKÓW. Tzn. mimo że w samym pliku template smarty tego ciągu już nie ma pobierany jest jakbyz tego pliku tymczasowego. UWAGA! BUFOROWANIE JEST WYŁĄCZONE żeby była jasność. Tu nie chodzi o pliki buforowania tylko o pliki tymczaoswe. Kiedy teraz usunę te pliki tymczasowe i kliknę ODŚWIEŻ wzsystko pojawia sie w nowej wersji. Wyglądałoby na to, że apache tworzy sobie pliki tymczoaswe a potem nie może ich zaktualizowac. Pytanie tylko dlaczego bo ta sama aplikacja na innym serwerze działa bez problemu. Co można z tym fantem zrobić? -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 04:49 |