![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam nadzieję, że temat umieściłem w dobrym dziale... Mam następujący problem - używam xamppa i chciałem skorzystać z modułu pear db, a dokładniej z klasy mdb2, jednak wystąpił problem jak w opisie tematu: "Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated". Troszkę poszperałem i doszukałem się że mdb2 nie chce współpracować z php 5.3, jednak znalazłem również patcha na ten problem >>>KLIK<<< , jednak nie wiem jak go zainstalować :/ - czy mógłby mi ktoś pomóc - napisać jakąś instrukcję jak to zainstalować, albo podpowiedzieć mi w jaki inny sposób rozwiązać ten problem? PS: Probowalem jeszcze wylaczyc powiadamianie o błędach E_DEPRECATED w php.ini ale mi to niestety nie wychodzi... nie wiem czy w złym miejscu próbuję dokonać zmian czy...? hmmm... Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam, Adam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Plik z podanego przez Ciebie linku jest patchem dla systemów kontroli wersji. Nie wiem czy w każdym działa to tak samo, ale jest taka możliwośc. Możesz bo zaaplikować ręcznie albo użyć do tego celu TortoiseSVN.
Drugą opcją jest zaktualizownie MDB2 poprzez PEAR-a do wersji 2.5.0b -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik z podanego przez Ciebie linku jest patchem dla systemów kontroli wersji. Nie wiem czy w każdym działa to tak samo, ale jest taka możliwośc. Możesz bo zaaplikować ręcznie albo użyć do tego celu TortoiseSVN. A jakieś wskazówki jak to zrobić? Zainstalowałem ten program , ale szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać... Drugą opcją jest zaktualizownie MDB2 poprzez PEAR-a do wersji 2.5.0b Zaktaulizowałem - nie działa :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Kod pear install MDB2-2.5.0b3 Tak instalujesz do wersji beta. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Więc albo nie zainstalowało się poprawnie albo nie wiem co. Generalnie patch polegał na tym, ze usuwał m.in znaki & przed operatorami "new". Możesz zrobić to samo.
Ten post edytował wookieb 14.09.2010, 16:39:48 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:33 |