![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem początkujący w tematyce php, ale udało mi się stworzyć skrypt, który niestety nie działa, chociaż chyba jest całkiem poprawny.
oto skrypt:
a problem jest taki, że już instrukcja: Kod if(is_uploaded_file($_FILES['plik'.$x]['tmp_name'])) nie widzi żadnego przesyłanego pliku i przechodzi do instrukcji: Kod else { echo'<h2>brak zdjęć</h2>'; } Gdzie popełniłem błąd? z góry dziękuję ... ps. ze skryptu wyciąłem fragmenty dotyczące skalowania zdjęć, ich obróbki itp, co nie wpływa na sposób działania skryptu, pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 8 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno być chyba, że masz taką stałą zdefiniowaną Zapisz sobie $_FILES do pliku i sprawdź zawartość Ten post edytował tr@k 13.09.2010, 14:10:57 -------------------- Web usability
Program Partnerski |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Problem jest w nazwie pola dla pliku.
wypisze Ci dla $x=1:
Jak widzisz nie jest to to, czego oczekujesz (name jest złe). Popraw tą linijkę, a powinno zadziałać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 1 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki phpion, rzeczywiście, powinno być:
Kod printf("$x.<input type=\"file\" name=\"plik".$x."\"> tylko format jpg"); głupi błąd , ... jeszcze raz dzięki pozdrawiam ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:58 |