![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chcę napisać skrypt który będzie wyświetlał rekordy z bazy danych.
Problem polega na tym, że chcę ominąć kilka wyników, żeby one się nie wyświetlały na stronie np. omija rekord gdzie coś = 1 a resztę wyświetla. I mój problem polega na tym, że nie mam bladego pojęcia jak to zrobić ![]() Jeśli mógłby mi ktoś pomóc byłbym wdzięczny ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod select * from tabela where cos != 1 A jak to nie zadziała to: Kod select * from tabela where cos <> 1
Ten post edytował IceManSpy 13.09.2010, 09:35:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żaden sposób nie zadziałał
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
czyli co? Dostales jakies bledy? tabela się wogole nie wyswietlila? Wyswietlila ale tak jakby nie widziala warunku?
No zgadywać mamy? Zanim napiszesz kolejnego posta: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szklana kula mówi, że może być jeszcze jedna możliwość - to "coś" jest stringiem wtedy takie powinny być zapytania:
Kod select * from tabela where cos != '1' A jak to nie zadziała to:Kod select * from tabela where cos <> '1'
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
powiem tak:
mam tabele w której są róne np. imiona: Adam Michał Mateusz Edyta Tomasz i chcę aby wyświetliło wszystkie imiona oprócz tych które mam podane w array np. resztę imion ma wyświetlić na stronie @nospor tabela została wyświetlona ale nie ominęło wybranego przeze mnie imienia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko..
-------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]()
|
|
Działa pięknie właśnie tak jak chciałem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:14 |