![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Na początku powiem, że zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego skryptu forum. Na rynku jest masa skryptów mniej lub bardziej znanych. Każdy skrypt ma zwolenników i przeciwników. Do czego skrypt miałby służyć? Duże forum. Powiedzmy, że po roku będzie miało około 50 000 użytkowników. Gdybym chciał mieć małe forum tylko dla grupy np. studentów z mojego roku wybrałbym fluxBB i po sprawie - więcej mi nie potrzeba. Dla przykładu: warezy ![]() ![]() Na czym mi zależy? Na wydajności skryptu i jego bezpieczeństwie. Jakie skrypty są dostępne na rynku (te najbardziej znane)? Płatne: IPB vBulletin Darmowe: phpBB3 MyBB fluxBB SMF Biorę pod uwagę skrypty darmowe. A co z płatnymi? Gdybym miał sporo kasy nie pytałbym o skrypt - wiadomo, wybrałbym płatne rozwiązanie. Na czym mi zależy? Aby skrypt nie był transferowym krwiopijcą i przy ruchu 50 użytkowników online nie zabił mi serwera ![]() Modyfikacje? Do każdego skryptu coś się znajdzie (przyjazne URLe przede wszystkim). Jakie skrypty mnie interesują? Zastanawiam się nad phpBB3 vs MyBB. Proszę o opinie na temat skryptów - który WY ostatecznie mi polecacie ![]() Ja skłaniam się ku MyBB... Ten post edytował bl4ck_b0x 12.09.2010, 16:50:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Głos na MyBB. Może i darmowy, ale według mnie najlepszy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o wydajność i bezpieczeństwo to z tych darmowych tylko phpBB3
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Darmowe:
MyBB PhpBB3 Płatne: I.P.B |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do płatnych. Używam na swojej stronie 1k użytkowników zarejestrowanych, dziennie około 300-500 uniq i w ogóle nie zamula serwera. Wiem, że to bardzo mało osób jednak porównując phpbb3 (dawno temu przy mniejszej islości osó
![]() Tutaj zawsze będą zdania podzielone. ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:11 |