![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Niedawno zakupiłem kurs: "Jak stworzyć własny CMS" autorstwa Łukasz Sosna. Ściągnęłam sobie gotowca. Jednak po wgraniu wszystkich plików na serwer wyskakuje błąd z bazą danych. Oczywiście w pliku "silnik/sterownik_mysql" nie można zmieniać dlatego że jest tam inna funkcja. (tj.by był jakiś proces instalacji przez który nie mogę przejść.
Pytanie dla osób posiadające kurs. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jaki blad?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Informujący o błędzie w linii piątej, jednak nie ma tam raczej żadnego błędu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązaniem jest usunięcie linii #110.
Może byś podał jakieś źródła, dokładną treść błędu, zapisy z logów jeżeli jest tam coś wartościowego itp? |
|
|
![]()
|
|
Na pewno mam usunąć ta linię?
Błąd: Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES) in /home/marcinde/public_html/silnik/sterownik_mysql.php on line 5 Połączenie z bazą danych nie powiodło się Ten post edytował Cinek84 10.09.2010, 18:45:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
złe dane do bazy danych.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nikt ci tego nie powie jak nie zna całości. Najszybciej możesz ustawić to na sztywno w skrypcie modyfikując zmienne w linii 21
Tyle że cały skrypt może mieć kilka takich wywołań - musisz znaleźć skąd bierze zmienne $HostZBaza,$LoginUzytkownika,$HasloUzytkownika. Przy tym na oko wydaje mi się że masz włączone register globals co czyni poszukiwanie trochę bardziej zamotanym. @DOWN: punkt dla ciebie, nie zauważyłem tego require ![]() Ten post edytował everth 10.09.2010, 20:14:41 -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Czy autor tego "cuda" nie wsadził tych danych w konfiguracja.php?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brawo za pomysł z tą książką
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Hahahahahahahahaha!
Co za głupota ![]() Pytać się jak STWORZYĆ własny cms a poszukujesz GOTOWEGO rozwiązania (patrz dział). Dodatkowo podałeś kod, który jest taką kupa, że w wizualnym przedstawieniu drogi ku końcowi twojego "CMS-a" nawet startu nie widzisz. Odrazu mówię wywal to coś co kupiłeś ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widzę że takie książki można sprzedawać to rzucam tę całą webdeveloperkę i zostaje pisarzem. Wygodniejsze, a pewnie zarobki podobne lub może nawet wyższe (teraz rozumiem dlaczego SHiP wydaje książkę)
![]() -------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jak widzę że takie książki można sprzedawać to rzucam tę całą webdeveloperkę i zostaje pisarzem. Wygodniejsze, a pewnie zarobki podobne lub może nawet wyższe (teraz rozumiem dlaczego SHiP wydaje książkę) ![]() Jak ją wyda to webdeveloperkę na pewno rzucisz ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 19:43 |