![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam tabelę w mysql: id | rname | default ------------------------ 1 | Room1 | 1 ------------------------ 2 | Room1 | 0 ------------------------ 3 | Room1 | 0 ------------------------ 4 | Room1 | 0 Bawię się z integracją gotowego skryptu (phpfreechat) z własnym cms'em i mam nast probem: Skrypt do poprawnego działania wymaga tablicy $params. Jest tworzona w pliku konfiguracyjnym. Mnie chodzi kokretnie o dwa elementy tej tablicy. Udało mi się zmusić $params["channels"] (ustawienie domyślnego pokoju) do wstwienia tego rekordu, który jest zaznaczony w bazie jako default. Drugi element w oryginale wygląda tak: Jak sprawić, żeby Zawartość elementu była ładowana z bazy danych? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tutaj $params["channels"] = array($row['rname']); powinno chyba być $r['default'] a nie $row['rname'] (o ile dobrze zrozumiałem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Ten post edytował sazian 10.09.2010, 13:34:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca, tzn.:
Po pierwsze: wielkie dzięki, bo działa dokładnie tak jak chciałem wg Twojej porady. Po drugie: $param["channels"] przyjmuje jako wartość nazwę pokoju, a nie jego id. W oryginale wyglądał tak: Wiem, wiem, trochę zakręciłem, ale najważniejsze, że znalazł się ktoś, kto to zrozumiał i pomógł, dziękuję ślicznie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:42 |