![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję map z możliwością komercyjnego zastosowania. Mapy mogą być darmowe jak i te płatne.
Zastosowane zostaną na stronie, panelu klienta, zatem dostęp do strony będzie ograniczony (z tego powodu google maps chyba odpada - chyba, że mają inne licencje, o których nie wiem). Dobrą opcją byłaby możliwość przeniesienia mapy na własny serwer, tak abym mógł wszystko hostować u siebie, uniezależnić się od jakiegoś serwera map. Znalazłem takie: Emapa OpenStreetMap Jeśli znacie inne, macie z nimi doświadczenie, polecacie - to z chęcią zapoznam się z opiniami, nie pogardzę linkiem ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dlaczego nie mogę zastosować google maps??
sorry, że offtopuję, ale stosuję je u paru klientów i nie wiem czy zatem nie robię tego nielegalnie -------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli robisz stronę firmową, gdzie umieszczasz mapkę dojazdu to jest ok. Ale jednym z wymogów GM jest warunek, że strona ma być ogólnodostępna. W moim przypadku, gdzie będzie to aplikacja, gdzie mapy będą dostępne dla klientów sytemu, tylko po zalogowaniu ten warunek nie będzie spełniony, zatem to już mnie dyskwalifikuje. Nie wiem jak jest z wykupieniem licencji komercyjnej, może ktoś z Was już to robił lub wie, czy jest taka możliwość?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do wykorzystania google maps w tym projekcie to zachęcam do spytania google co o tym myśli:
http://www.google.com/support/contact/bin/...permissions_app Ale sądzę, że dopóki dostęp do panelu administracyjnego (klienta) jest za darmo to nie ma z tym żadnego problemu przynajmniej z tego co pamiętam. Kiedyś z nimi rozmawiałem na ten temat i mówili, że dopóki jest to za darmo to nie ma problemu ale najlepiej spytać. -------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
Ale sądzę, że dopóki dostęp do panelu administracyjnego (klienta) jest za darmo to nie ma z tym żadnego problemu przynajmniej z tego co pamiętam. W moim przypadku, gdzie będzie to aplikacja, gdzie mapy będą dostępne dla klientów sytemu, tylko po zalogowaniu (...) Właśnie o to chodzi, że nie jest za darmo i strona nie będzie pod ogólnodostępnym adresem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 17 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: far far away Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:44 |