![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam zrobione dwie dynamiczne zakladki "opis" i "edytuj opis" i wszystko ladnie dziala tylko teraz chce zrobic zeby po klikniecu w zakladke dane to tych zakladek byly sciagane bezposrednio z serwera za kazdym razem kiedy klikne w zakladke
mam napisany kod ktory sciaga dane i kod ktory uaktywnia zakladke tylko nie wiem jak to polaczyc ze soba czy dobrym rozwiazaniem tego problemu bedzie uzycie jquery.tabs ? $(document).ready(function() { $(".tab_content").hide(); $("ul.tabs li:first").addClass("active").show(); $(".tab_content:first").show(); $("ul.tabs li").click(function() { $("ul.tabs li").removeClass("active"); $(this).addClass("active"); $(".tab_content").hide(); var activeTab = $(this).find("a").attr("href"); $(activeTab).fadeIn(); return false; }); }); $(document).ready(function() { $.ajax ({ type: "GET", url: "adress url", data: "{}", cache: false, dataType: "json", beforeSend: function() { $('.tab_content').html("ładowanie..."); }, error: function() { alert('Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie pózniej.'); }, success: function(DbData) { $('.tab_content').html(''); } }); }); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecie jQuery.tabs pozwalają na dynamiczne tresci w zakladkach, wiec nie wiem po grzyba tak kombinujesz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:54 |