![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2010 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema szukam w Googlach i nie mogę znaleźć :/
Mam taki kod :
i jest to taki blankiecik i mam pytanie jak zapisać to w PHP do pliku .jpg ? Jak by mógł ktoś napisać jak to zrobić albo by dał namiar to był bym bardzo wdzięczny ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
google -> site screenshot php
Generalnie jest to dość trudne zadanie, więc odszedłbym od tego rozwiązania Ten post edytował wookieb 8.09.2010, 15:06:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2010 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A da się jakoś to prosto zrobić ? Na styl czegoś takiego jak to niżej ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może generowany text przez php, wkleić na wzór, chyba by dało rade zrobić
Edit tu masz podobny temat Napis na obrazku Captacha coś podobnego ty chcesz chyba zrobić Ten post edytował KeeL 8.09.2010, 15:49:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, bo chcesz zapisać w .jpg wynik renderowania HTML'a. Zainteresuj się bibliotekami do obróbki grafiki w PHP, np. GD, one pozwolą Ci uzyskać pożądany efekt bez potrzeby używania HTML + screenshotu.
|
|
|
![]()
|
|
No ja mam taki kod :
No i wyżej jest zdjęcie jak to wygląda, i tam gdzie mam : id,nick,stadion.liga jest pobierane z bazy danych, dane o danym użytkowniku . I mianowicie chcę by mi zgenerowało np. z napisami : id : 1 nick : Jarek099 stadion : Sportowy Liga : 2 Liga np. coś w ten deseń tylko w internecie nie moge znaleść nic na ten temat. A wiem że takie skrypty istnieją . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 25.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem rację, przeczytaj post wyżej który własnie edytowałem
|
|
|
![]()
|
|
No ale na podstawie tych kodów nie da rady zrobić tego jak to widać na obrazku :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 37 Dołączył: 1.05.2008 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się. @KeeL podał Ci nawet link do skryptu który umożliwia zamieszczanie tekstu na obrazkach. To nie jest wielka filozofia - dodajesz tło obrazka, nakładasz na to napisy (dane wyciągnięte z bazy) i wyświetlasz to dla użytkownika. Odpuść sobie ten HTML, poczytaj o GD, zajrzyj pod podane wyżej linki, potestuj. Masz wszystkie informacje jakich potrzebujesz, w sieci jest masa materiałów o generowaniu grafiki w PHP. Nie pisz więc że czegoś nie da się zrobić jeśli nawet nie raczyłeś się bliżej zainteresować tematem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dobra to postaram się to zrobić i dać znać jak wyszło
![]() |
|
|
![]()
|
|
@Berg
ubeigłeś mnie, to samo miałem pisać, bardzo łatwo to się da zrobić, poczytaj o tej Captacha, i już może coś zrobisz Pozdrawiam Kamil |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:01 |