![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 21.11.2006 Skąd: Ozorków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę stworzyć wyszukiwarkę "Szukaj na stronie", jednak selektor contains zwraca uwagę na wielkość liter, a tego chciałbym uniknąć. Chodzi o jquery 1.4.2 Oto mój obecny kod, który działa, ale zwraca uwagę na litery:
Z góry dziękuję za pomoc, Kamil -------------------- Wykonujemy strony www, wśród naszych produktów są także system rezerwacji online oraz system monitorowania pozycji w wyszukiwarkach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na stronie jQuery masz przykładowe roziązanie.
Nie jest najlepsze, ale może Cię zadowoli: Cytat do it like this:
Kod $(selector).filter(function() { return /some regex/.test( $(this).text() ); }); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 21.11.2006 Skąd: Ozorków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego nie działa new RegExp("Szukany tekst","ig"); ?
Przecież ig oznacza olewanie dużych i małych znaków, czy tak? -------------------- Wykonujemy strony www, wśród naszych produktów są także system rezerwacji online oraz system monitorowania pozycji w wyszukiwarkach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A dlaczego nie działa new RegExp("Szukany tekst","ig"); ? Przecież ig oznacza olewanie dużych i małych znaków, czy tak? U mnie działa. Kod java script:alert(RegExp('abc', 'gi').test('aBc')) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:24 |