![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wiem że może być to proste, ale najwyraźniej jest już późno i nic nie mogę wyszukać ani wymyśleć posiadam 3 różne tabele (wydatki, przychody, transfery), posiadają różną strukturę, ale interesujące mnie kolumny mają takie same nazwy i typ (data, gotowka, karta, opis) występują we wszystkich 3 tabelach. chciałbym móc po prostu wylistować wszystkie rekordy z tych tabel, posortowane po dacie malejąco. wiem że polecenia inner join oraz unite slużą do łączenia wierszy (według kluczna - np ID) a ja potrzebuje połączyć kolumny według nazwy (tak jakby) świadom jestem że mogę zrobić jedną "dużą" tabelę i nie kombinować ze skomplikowanymi poleceniami, ale jeżeli się da to chciałbym wiedzieć jak to zrobić. dziękuję za wyrozumiałość i ewentualną pomoc -------------------- Jak założyć firmę, napisać biznes plan? - ForumBiznesu.eu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba UNION ci pomoże.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:07 |