![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem z formularzem rejestracji a konkretnie taki ustawiłem sobie żeby sprawdzało czy wszystkie pola zostały wypełnione oraz czy pola z hasłem oraz pola z email są takie same niestety coś tutaj nie gra Bo gdy za pierwszym razem wypełnię formularz to plik się przeładuje ale nie wyskoczy żaden komunikat :/ za drugim razem za to pokazuje mi tak jak by błąd z poprzedniego wypełnienia czyli jak w poprzednim niezgodne było hasło to wtedy wyskakuje mi błąd że pola z hasłem nie są identyczne o co tutaj chodzi ? Podaje kod PHP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to w linijce 11 wszystkie AND pozamieniaj na OR. Czyli && na ||. Bo wystarczy abyś wpisał cokolwiek w którekolwiek pole i skrypt nie wychwyci że pozostałe pola są puste. A w linijce 15 powinno być raczej != zamiast == , nie sądzisz?
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mój błąd ale nadal nie wyświetla błędu za pierwszym razem gdy klikam wyślij tylko za drugim i to błąd z poprzedniego wysyłania ;/ konkretnie wpisuje np 2 odmienne adresy email klikam wyślij strona sie przeładuje zero komunikatu o błędzie oraz o tym czy wysłało wypełniam więc formularz jeszcze raz np tym razem daje niepoprawne pola z hasłem i co ? i wyświetla mi błąd z nieprawidłowym adresem email ;(
na tym forum każdy jest mądry do czasu ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz to czy jest ok..
Bledy w register.tpl wywoluj tak {$error.bad_null}, {$error.bad_pw}, {$error.bad_email} Mozesz tez dodac Post aby nie wypelniac ponownie w razie bledu, czyli w value ustaw tak jak masz w post np. gdzie wpisujesz nick ustaw value="{$post.nick}" Pozdrawiam -------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]()
|
|
ja to robię jako wyskakujące okienka "alert" i chyba tak jak napisałeś się nie da bo zobacz jak ja to robię w TPL
i tak dalej i tak dalej próbowałem też zamiast stawiać warunku w treści okienka wpieprzyć zmienną ale cóż nie działało :< |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 55 Dołączył: 27.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wg mnie zle to robisz. Sprawdzanie w js to jedno a sprawdzanie w php to drugie. Sprawdzanie w js musisz robic przed wyslaniem formularza czyli po kliknieciu zapisz wyskakuje komunikat "Wypelnij wszystkie pola" jezeli jakies sa wymagane a sa puste, ale formularz nie jest wysylany. Dopiero jak przejdzie walidacje w js ze wszystko wypelnione to wysyla..
Chyba ze te alerty wrzuc tutaj..
Ten post edytował krispak 6.09.2010, 22:30:26 -------------------- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PHP, Laravel, Docker, Docker Compose, Laradock, Redis, JS, React, Vue, CSS, SCSS, Gulp, GIT ... itd.. |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem to w ten sposób ale i tak nie działa HELP
pomocy ? help ? hej hej help me :E nikt nie wie ? dziwne :< |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 03:59 |