![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Piszę skrypt rejestracji. Niestety napotkany został przeze mnie taki problem. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Więc w jednym pliku powiedzmy rejestracja.php mam formularz rejestracji. I tu jako przykład podam fragment Kod <form method="POST" action="check.php"> Imię<input type="text" name="imie" value="<?php echo $_POST['imie'];?>"/> </form> Chodzi o to że tam w tym pliku korzystam ze zmiennej $_POST jesli rejestracja sie nie powiedzie w value każdego pola ustawiam dane które wypełniał użytkownik. W pliku check.php sprawdzam czy rejestracja się powiodła. Jesli się powiodła to przez header przekierowuje do strony logowania. W przeciwnym razie chce wrócić z powrotem na stronę rejestracja.php i też przez header. I w tym momencie pojawia się moje pytanie. Gdyż jesli użytkownik nacisnie guzik rejestracji to tablica $_POST zostaje przekazana do strony check.php. I jak później ją z powrotem przekazać do tej strony rejestracja.php żeby wyświetlić te wartości. Kod if($udana_rejestracja) { //dzialania zwiazane z rejestracja Header("Location: logowanie.php"); } else{ //nieudana rejestracja - powrot Header("Location: rejestracja.php"); } Wiem że problem by rozwiązało przerzucenie tego kodu do jednego pliku, ale to musi być w osobnych plikach. I includowanie też odpada. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak to zrobić? Ten post edytował integer00 6.09.2010, 16:22:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz coś pokombinować z $_SESSION. Tylko na stronie z rejestracja musiałbyś mieć 2 formularze:
1. Gdy nie ma ustawionych danych w $_SESSION 2. Gdy są -> wyświetlenie danych w value. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK. Rozumiem. Dzięki za odpowiedź.
A może ktoś ma jeszcze jakieś inne rozwiązanie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 09:27 |