|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%)
|
przejrzałem forum... znalazłem kilka tematów, ale albo źle szukałem, albo nie ma odpowiedzi na poniższe pytanie.
Problem jest następujący na stronie generują mi się na podstawie danych z bazy adresy do zdjęć oraz ich miniaturek. Na stronie wyświetlam miniaturki natomiast już wykorzystując jquery przechwytuję ukryte inputy, które zawierają adres dużych zdjęć (tylko na takie rozwiązanie wpadłem) Problem w tym, że chciałem zmniejszać "duże zdjęcia" do jakiegoś określonego rozmiaru. Jednak w momencie kiedy próbuję czytać wielkość zdjęć otrzymuję 0 i 0 (width i height). Dodałem więc .load :
Problem jest jednak taki, że teraz za pierwszym razem kiedy najadę na zdjęcie rozmiar jest czytany poprawnie i zdjęcie jest ładowane, w momencie kiedy jednak drugi raz najadę na ten sam odnośnik zdjęcie już się nie ładuje... czy jest to związane z tym, że metoda .load działa tylko w momencie kiedy już zdjęcie jest załadowane? poniżej kod w jquery:
Będę wdzięczny za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 17 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: far far away Ostrzeżenie: (0%)
|
Event load jest wywoływany tylko raz podczas wczytania obrazka, kiedy jest wczytany możesz wykorzystać już jakieś zdarzenia z myszki.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%)
|
funkcja "tooltip" odpala się właśnie po najechaniu na obrazek (i dopiero wtedy jest ładowany pomniejszony obrazek), czy jest jakaś możliwość aby sprawdzić czy .load był już wcześniej wykonany?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 17 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: far far away Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat(Vasquez21) [...]Jednak w momencie kiedy próbuję czytać wielkość zdjęć otrzymuję 0 i 0 (width i height).[...] Jak to zwróci tobie zero puść load'a, jeżeli coś tam będzie to działaj dalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
dzięki wielkie
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.12.2025 - 06:34 |