![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Oto skrypt który wykrywa jaka mamy przeglądarkę i w zalezności od zainstalowanej wybiera odpowiedni arkusz styli. Nie wiem dlaczego ale nie działą:/ ciagle zwraca false i nie spenia 2 warunków..(rodzielczość mam odpowiednią) nam=navigator.appName; width=screen.width; if (nam == 'Microsoft Internet Explorer' && width == '1280') { document.write('<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/style1280_ie.css" />'); } else { document.write('<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/style1366_ie.css" />'); } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
alert(nam);
alert(width); by sie upewnic ze masz tak jak myslisz. Poza tym nie: '1280' a 1280. Szerokosc to liczba a nie tekst -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey z liczba a tekstem wiem juz to poprawiłem problem rozwiązany okazało sie ze IE inaczej interpretuje "screen.width" przykładowo przy rozdzialce 1280 pokazywał 1226 gdzie na operze czy FX bylo ok w kazdym badz razie juz działą dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 19:58 |