![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chce napisać skrypt tak by reklama wyświetlała się tylko jeden raz w danym artykule. Chciałbym to zrobić używając ciastek.(Nawet dobrze,że ciastko się skasuje po zamknięci przeglądarki) Więc mój plant. Tworzę ciacho i ładuję tam nr artykułu np (12, 4, 31, 34 ...) I teraz część, której nie potrafię. 1)Ładuję cały string i podczas wczytywania strony sprawdzam czy w stringu występuje mój nr artykułu (4) //Prawdopodobnie trzeba zrobić jakiś warunek preg_matchem JAK? 2)Exploduje string do oddzielnych tablic i sprawdzam czy jakaś tablica ma wartość 4//Czy tutaj trzeba robić pętlę while i sprawdzać po kolei wszystkie tablice? Lub jeśli macie proszę podać swoje rozwiązanie. Zaznaczam, że nie chcę używać bazy danych,pliku Ten post edytował mimol 6.09.2010, 10:52:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 rozwiązanie, nie trzeba pętli: in_array
PS. Nie wiem o co ci chodzi z rozbiciem stringa na wiele tablic i sprawdzanie w pętli wartości każdej tablicy. Moje rozwiązanie zadziała przy rozbiciu stringa na jedną tablicę. Ten post edytował Noidea 6.09.2010, 10:56:55 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.05.2025 - 15:45 |