![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 31.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Tak ostatnio wpadłem na pomysł aby napisać sobie skrypcik do wymiany bannerów. Jak narazie myślę jak napisać skrypt a bardziej jakiej funkcji użyć która wejdzie mi w daną stronę dodaną przez użytkownika a następnie sprawdzi w źródle czy jest dany kod źródłowy i zaakceptuje jego stronę ![]() Z góry thx |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 17 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: far far away Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a curlem możesz np tak:
Ten post edytował sido 6.09.2010, 19:21:30 -------------------- -> Strony internetowe (Contao [typolight], joomla, wordpress, ...)
W wolnych chwilach zajmuję się e-sportem: Serwery Call of Duty oraz Polska strona Call of Duty |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 31.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie.
W weekend coś pokombinuję. sido, tak przyglądam się temu twojemu przykładowi i zastanawia mnie jak tam efektywnie użyć preg_match np dla znacznika <center>. Dokładniej to chodzi mi o to że jeżeli w źródle występuje <center> to wartość zwracana jest 1. Obecnie mam coś takiego:
Wszystko jest ładnie kiedy źródło strony jest małe. Jeżeli chcę np sprawdzić znacznik <html> dla wp.pl to już wyświetlają się dziwne liczby, gdzie może być błąd ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@klycior iterując po wszystkich liniach (fragment: foreach($file as $list)) przeszukujesz każdą linię pod kątem wystąpienia znacznika <html> (zastanów się ile razy powinien wystąpić w dokumencie) i to jeszcze preg_match_all.. samego foreach skasuj, a jego zawartość przenieś poza niego, w zmiennej $file zamiast funkcji file użyj file_get_contents, to wszystko
![]() Ten post edytował Quantum 19.09.2010, 14:19:42 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie.
Pięknie działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.07.2025 - 04:41 |