![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, wiem że postów w tym temacie jest masę ale mimo przeczytania wielu nie znalazłem sposobu na usunięcie rekordu z BD i nie znalazłem błędu w moim kodzie, tak wyglądają moje pliki .php
edit_car.php
odczytane rekordy ładnie wyświetla mi w systemie, problem z ich usunięciem usun.php
podam może plik .sql bo może w strukturze jest problem: create table car ( model char(50) not null primary key, przedz1 float(6) not null, przedz2 float(6) not null, przedz3 float(6) not null, przedz4 float(6) not null, debet float(6) not null, plik_nazwa char(50) not null ); |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 32 Dołączył: 21.08.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pole model jest typu char więc spróbuj tak:
Kod $query2 = "DELETE FROM `car` WHERE `model`='$id'"; To tak na pierwszy rzut oka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak już próbowałem, dorzuciłem pętle do zapytania
if ( isset($_GET['id_usun']) ) { $id = $_GET['id_usun']; $query2 = "DELETE FROM `car` WHERE `model`='$id'"; // lub $query2 = "DELETE FROM `car` WHERE `model`='$id'"; $result2 = mysql_query($query2); if ( $result2 ) { echo 'usunieto'; } else { echo 'nie usunieto'; } } else { echo 'nie podano id'; } i wyświetla sie "nie usunięto" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 11:38 |